Подорожі Лікаря Дуліттла

Продовжуємо знайомити вас з книгами переданими Муніципальній бібліотеці імені Анатолія Добрянсько в рамках благодійної акції "Українським дітям — українську книгу"Сьогодні познайомимо наших молодших читачів з англійською дитячою класикою — "Подорожі лікаря Дуліттла" Г'ю Лофтінґа.

Лофтінґ Г. Подорожі Лікаря Дуліттла. На острові / Г’ю Лофтінг; пер. з англ. Ю. В. Лисенка; худож.-оформлювач О. А. Гугалова-Мєшкова. — Харків: Фоліо, 2020. — 106 с. — (Шкільна б-ка укр. та світ. літ-ри).

 

Лофтінґ Г. Подорожі Лікаря Дуліттла. Запалення вогню / Г’ю Лофтінґ; пер. з англ. Ю. В. Лисенка; худож.-оформлювач О. А. Гугалова-Мєшкова. — Харків: Фоліо, 2020. — 106с. — (Шкільна б-ка укр. та світ. літ-ри). 
 
“Подорожі Лікаря Дуліттла” — це цикл книг про лікаря, який рятує безліч тваринок з біди, вивчає їх рідкісні види, опікується ними. У багатьох важких випадках, коли здається, що немає порятунку, тільки йому під силу вилікувати наших менших друзів, адже в нього є особливий дар — розуміти їх мову та спілкуватись із ними. 

 

Лікар Дуліттл має свою команду — хлопчика-помічника Томмі Стаббінса, білочку, яку лікар колись теж врятував, завжди веселого африканського студента Бампо та навіть тваринок — Полінезія й Чічі, які теж є повноцінними членами команди, бо завдяки своїм здібностям, яких не мають люди — не раз виручали друзів з біди.


Таким складом на кораблі “Кроншнеп”, що став їх новою домівкою, вони вирушають в далеку подорож океаном у пошуках Мавпопавучого острова, аби знайти там зниклого індіанця Довгу Стрілу.

Книга захоплює неповторною атмосферою мандрів на судні, неймовірними океанськими пейзажами та чарівними головними героями… На шляху до острова друзі зупиняються в різних країнах, вивчають місцеву культуру та звичаї. Та де б вони не були — скрізь Лікар Дуліттл бореться з людською жорстокістю по відношенню до тварин і допомагає їм. На їх шляху трапляється безліч перешкод, адже океан великий та непередбачуваний. Але дружба та згуртованість сильної команди все подолають!


З Лікарем Дуліттлом та його командою сталося найстрашніше для кожного мореплавця - кораблетроща… Залишившись без нічого на Мавпопавучому острові, та не маючи можливості повернутись назад, друзям доводиться залишитись в цьому місці надовго. Але вони не втрачають часу марно — допомагають тваринам та індіанцям — корінним жителям острова. Завдяки нашим героям місцеві жителі навчилися готувати їжу та розпалювати вогнище і навіть побороли багаторічний етнічний конфлікт. Лікар Дуліттл настільки полюбився індіанцям своїми добрими справами, що вони вирішили зробити його своїм королем, незважаючи на відмову самого лікаря. 


Що чекає на друзів далі, чи вдасться їм  врятувати лікаря з біди та чи повернуться вони назад до Англії? 

Аби дізнатися відповіді на ці запитання, завітайте за цими чудовими книгами до Муніципальної бібліотеки імені Анатолія Добрянського!


Г'ю Джон Лофтінг (1886—1947) — англійський дитячий письменник, прозаїк, казкар та поет, найбільш відомий завдяки циклу творів про лікаря Дуліттла (1920).
 






Підготувала Аріна Підлубна