Келлі Макгонігал «Сила волі. Шлях до влади над собою»

Макґоніґал Келлі. Сила волі. Шлях до влади над собою /  пер. з англ. Ірина Павленко. – 7-е вид. ­- Київ : Наш формат, 2023. - 264 с.
Що потрібно знати про силу волі? Багато хто із нас вірить, що ми могли б покращити своє життя, якби у нас було більше цієї таємничої речі під назвою «сила волі».
Ми багато приймаємо за день рішень: від того, що з’їсти на сніданок і до написання плану справ на сьогодні. Це все – чудовий приклад викликів сили волі. Де вона нам потрібна? Чи є справжній імпульс і справжнє відчуття, з якими вам потрібно впоратися, адже іноді ця сила прийняття здається найкращою стратегією для боротьби з емоціями, думками та бажаннями.
Коли людям нагадують про їх успіх і беруть до відома їхній прогрес, вони швидше за все зроблять щось, що не відповідає поставленій меті.
Кожна людина може думати про себе як про самостійну маленьку корпорацію з цілями, тож якщо ми зазнаємо невдач, важливо зробити наступне – скорегувати свої очікування і переглянути сам процес, щоб зрозуміти їхні причини.
 Нейробіологи стверджують, що у нас один мозок, але два розуми. У нас є розум, який діє імпульсивно та шукає негайного задоволення, і є інший розум, який контролює наші імпульси та відкладає його на потім для досягнення довгострокових цілей. Конфлікт сили волі виникає тоді, коли два розуми мають конкуруючі цілі. Дізнатися, що змушує нас зволікати або чому ми не можемо протистояти спокусі, а також довідатисьпро невеликі втручання, які можуть мати великі позитивні результати  ми можемо в книгах.
Якщо ви хочете самостійно освоїти будь-яку техніку до різноманітних випробувань сили волі раджу вам ознайомитись з книгою «Сила волі. Шлях до влади над собою» відомої американської психологині, викладачки Стенфордського університету Келлі Макґоніґал, що стала світовим бестселером. Уважність до себе навчить вас дозволяти відчувати те, що ви насправді відчуваєте, думати так, як лише ви думаєте, зосереджуватись на досвіді і не намагатись від нього втекти.
Авторка радить нам дружити зі своїм майбутнім «я», подумати про прийдешнє так, ніби воно вже стало реальністю.
Книжка починається традиційно зі вступу, де Келлі Макгонігал розповідає про час, коли вона викладала курси в Стенфордському університеті, і допомагала людям позбавитись від тривожності та навчитися контролювати себе.
В цій книзі ви дізнаєтесь:
Сила волі — це реакція розуму і тіла, а не чеснота. Це біологічна функція, яку можна покращити за допомогою уваги, фізичних вправ, харчування та сну.
Сила волі – це здатність опановувати три вміння: «я буду», «я не буду» та «я хочу». Власне, розвиток цих трьох умінь – «я буду», «я не буду» та «я хочу» і дає підстави кваліфікувати нас як людей розумних.
Сила волі - це здатність протистояти короткочасним спокусам для досягнення довгострокових цілей. Відсутність сили волі — не єдина причина, чому ви можете не досягти своїх цілей.
Є багато загальних назв сили волі: рішучість, прагнення, самодисципліна, самоконтроль.
Авторка пояснює поняття самоконтролю і те, як його можна використовувати для покращення нашого здоров’я, щастя та продуктивності. Перевага цієї книжки – це практичні вправи, завдяки яким мозок можна натренувати, як м’язи. 
Отож, тим, хто хоче змінити своє життя, пропоную прочитати книгу Келлі Макґоніґал «Сила волі. Шлях до влади над собою». Маючи правильну мотивацію, ви зможете бути наполегливими, навіть коли, здавалось би, ваша сила волі вже вичерпана.

Про автора: Келлі Макґоніґал, доктор філософії,  психолог охорони здоров’я та викладач у Стенфордському університеті, відомий науковий журналіст і провідний експерт із взаємозв’язку розуму та тіла. Її роботи зосереджені на застосуванні психологічної науки для особистого здоров’я та щастя, а також на державній політиці та соціальних змінах.
Підготувала Галина Добровольська