Культпростір. Події

П’ятниця, 18 квітня 2014 р.

12.04.2014 – 18.04.2014

Що робити, якщо ти в кризовій ситуації? Правильно: комбінувати! Тому культурне життя в Чернівцях і комбінується, як коняка під гору. Великдень із суспільно-політичною ситуацією, поезія з політикою, вірші з музикою, пошта з архітектурою, література з театром... Виходить непогано, а головне – культура в Чернівцях триває! Світлого вам Великодня!



Учні гімназії № 5 пишуть писанки про Небесну Сотню. На жовто-блакитних писанках – прізвища героїв, тризуби, слова “Небесна Сотня”, “Герої не вмирають”, “Слава Україні! Героям слава!”, рядки з віршів Шевченка... Є тут писанки і чернівецьких героїв – Василя Аксенина і Олександра Щербанюка.
Надія Будна. “Писанки – це наша молитва за героїв” // Молодий буковинець. – 2014. – 17 квіт. (№ 43). –С. 22.

У Чернівцях презентували антологію майданівських віршів “Небесна Сотня”. На дійство буковинці прийшли цілими родинами. Однак вихід видання зіпсував скандал з авторським правом. Тому продаж книги заморозили.
Валерія Чорней. Героїв Майдану “вшанували” скандалом // Молодий буковинець. – 2014. – 17 квіт. (№ 43). –С. 18.

У Чернівцях побачило світ нотне видання “Пісенна Шевченкіана”... Автором видавничого проекту та упорядником книги стала кандидат філологічних наук... Оксана Івасюк. До трьох окремих розділів увійшло майже півсотні пісень та хорових творів на вірші Тараса Шевченка... До презентаційного свята працівники обласної універсальної наукової бібліотеки імені М. Івасюка підготували виставки про життя і творчість Пророка українського народу.
Анна Янушевська. “Я був одержимий духом живої святої поезії” // Буковина. – 2014. – 18 квіт. (№ 30). – С. 3.

Після кількарічної реставрації історичної будівлі поштамту, її показали буковинцям... Центровою частиною зали є об’ємна стіна, на якій зображено всесвітню поштову емблему та цікаві філателістам знамениті марки... Це вдалося зробити талановитому художнику Якову Гніздовському.
Ольга Шупеня. Потрапляємо в Австрійську добу // Погляд. – 2014. – 17 квіт. (№ 16). – С. 10

Великодня програма зі справжніх перлин класичної духовної музики – ораторії “Сім слів Спасителя на хресті” Й. Гайдна та арії з кантати “Страсті за Матвієм” Й. С. Баха – уперше прозвучала в Чернівцях у виконанні Академічного камерного оркестру Чернівецької обласної філармонії під керівництвом Павла Чеботова та солісток – заслуженої артистки України Людмили Шапко (сприпка) та Світлани Дейбук (сопрано).
Руслан Козлов. Великдень: через музику до душі. Там, де закінчуються слова, починається музика // Версії. – 2014. – 17 квіт. (№ 16). – С. 7.

Якими усе-таки невичерпними можливостями володіє сучасний концертний багатотембровий баян... Що, власне, блискавично й продемонструвала на сцені Чернівецької обласної філармонії 9 квітня цьогоріч лауреат численних міжнародних конкурсів, баяністка, наша краянка Ірина Серотюк. Цього вечора тут прозвучало чимало цікавої музики...
Олександр Залуцький. Баян, скрипка і кларнет! // Буковинське віче. – 2014. – 17 квіт. (№ 16). – С. 4.

Молоді й активні чернівчани, які є членами організації “Буковинський фенікс”,.. 12 квітня у приміщенні Німецького народного дому... розіграли уривки із творів Ф. Кафки... Постановку доповнювали фрагментом із фільму та анімаційним мультфільмом, який є актуальним для нашого часу. У мізансценах актори намагалися показати складний характер письменника...
Віталія Козменко. Абсурдного Кафку зіграли чернівчани // Погляд. – 2014. – 17 квіт. (№ 16). – С. 22.

Свої роботи в Учбово-методичному центрі культури Буковини виставила родина Остапченків із Заставни. Ці люди дивують не тільки різноманітністю й красою своїх виробів: писанками, прикрасами з бісеру, тканими рушниками, але й власною багатогранністю.
Тетяна Мицкан. І писанка, і ткана скатертина на столі // Буковина. – 2014. – 18 квіт. (№ 30). – С. 3.

У Чернівецькому обласному краєзнавчому музеї діє виставка великодніх листівок. Працівники музею підібрали для експозиції понад півсотні пасхальних поштівок від початку століття і до наших днів.
Експонують великодні листівки // Буковина. – 2014. – 18 квіт. (№ 30). – С. 6.


У передруках збережено стилістику, орфографію і пунктуацію першоджерел.
Джерело фото – www.photo.i.ua