У гості – з подарунком

Четвер, 17 квітня 2014 р.

До Муніципальної бібліотеки імені Добрянського завітала науковець зі Львова, фахівець бібліотечної справи Наталія Кунанець. Це не перший візит пані Наталі, до цього в 2008 році вона брала участь у конференції, що її організувала наша бібліотека.

 

Сьогодні Наталя Кунанець – заступник директора з наукової роботи Науково-технічної бібліотеки Національного університету “Львівська політехніка”. До Чернівців приїхала як учасниця наукової конференції в одному з чернівецьких вишів, проте не могла не навідатися до книгозбірні Анатолія Добрянського, де її, як завжди, тепло зустріли.

Зайшла сюди пані Наталя, як годиться, не з порожніми руками. Відтепер читачі Муніципальної бібліотеки можуть ознайомитися з її подарунком – монографією “Інформаційно-бібліотечне обслуговування користувачів з особливими потребами: Історія та сучасність”. Це результат її тривалих досліджень особливої сфери книгознавства, бібліотекознавства і бібліографознавства, за результатами яких вона в грудні минулого року захистила докторську дисертацію й отримала науковий ступінь доктора наук із соціальних комунікацій. Також вона подарувала для бібліотеки примірник автореферату своєї дисертації.

У монографії дослідниця розглядає формування системи інформаційно-бібліотечного обслуговування користувачів з особливими потребами. Акцентує увагу на методологічних засадах, кадровому забезпеченні, технологічних принципах функціонування і формування інформаційного контенту. Авторка дослідження наголошує на тому, що необхідно запровадити механізми інклюзивного інформаційно-бібліотечного обслуговування цієї категорії користувачів.
 

Кунанець Н. Інформаційно-бібліотечне обслуговування користувачів з особливими потребами : історія та сучасність : монографія / Н. Е. Кунанець ; Міністерство освіти і науки України, Національний університет “Львівська політехніка”. – Львів : Галицька видавнича спілка, 2013. – 440 с. ISBN 978-966-1633-57-4.

 


Ця монографія розрахована на фахівців у галузі соціальних комунікацій, бібліотекознавства, книгознавства, на студентів та викладачів бібліотечних факультетів вищих навчальних закладів. Проте, сподіваємось, вона буде корисна й усім тим, кого цікавить майбутнє бібліотеки, а також тим, кого опосередковано стосується – людей з вадами зору, слуху або вадами опорно-рухового апарату.

Працівники бібліотеки щиро вдячні пані Наталі за пам’ять і завжди раді її бачити!