НАШІ НОВІ НАДХОДЖЕННЯ

Четвер, 2 березня 2017 року
 
 
Видавництво «Букрек» радує читачів Муніципальної бібліотеки ім. А. Добрянського. Уже вкотре подарували книгозбірні чимало прекрасних книг. Щиро дякуємо за це! Вашій увазі короткий огляд нових надходжень: серед книг є і художні твори, і філософські, з важливими запитаннями та відповідями, а також цікавеньке для малечі.
 
 
 
 
 
 
Ткач В. І. Суфлер (Цивілізація «квазілюдина): SMS-ролі. – Чернівці: Букрек, 2016. – 184 с.: іл. (
також отримали в подарунок  від автора з автографом)
 
«Суфлер» – це цвях, який цивілізація «забиває» в голову людини, перетворюючи її на «квазілюдину».
Нова книга Валентина Ткача є своєрідним продовженням розмови розпочатої автором у попередніх творах «ІМІТАЦіЯ», «Етюди скрипаля з борделю» (Цивілізація примусового обміну), «Квазілюдина» (Цивілізація примусового успіху).

Маленькі етюди після кожного оповідання – це своєрідні SMS-мандри автора у дитячі спогади про поліське село.
Нова книга Валентина Ткача «Суфлер» буде цікавою як інтелектуалам-аналітикам, так і прихильникам есетичного сприйняття світу.
 
 
 
 
 
Ткач В. І. Війна і міф «Велика Українська стіна» (Цивілізація мистецтва): SMS-долі. – Чернівці: Букрек, 2016. – 244 с.: іл. (також отримали в подарунок  від автора з автографом)
 
Життя людства супроводжується міфами. Воно опирається на них. Фактично, життя можна розглядати як міфотворення – зміна уявлень людей про сенси відповідей на питання «Звідки?» (минуле) та «Куди?» (майбутнє).
 
В Україні відбуваються фундаментальні трансформації. Країна опинилася на зламі, коли старі міфи перестають діяти, а нові ще лише народжуються. Це стан цивілізаційного вибору. Яким буде цей вибір, таке й наповнення отримають нові міфи, що супроводжуватимуть життя майбутніх поколінь українців.


 
 
Дацюк Г. І. Янголи Небесної Чоти. – Чернівці: Букрек, 2016. – 320 с.: іл.

Під парасолькою назви зібрані імена людей, яких ми називаємо моральними авторитетами суспільства. Оприлюднені у книжці інтерв’ю дають можливість ще й ще раз звертатися до слова письменника Анатолія Дімарова, художника Миколи Стороженка, філософа Євгена Сверстюка. Частина книжки присвячена митцям, які стали героями і героїнями Революції гідності й сьогодні стоять на кордоні української культури.
У сіх їх об’єднує й те, що зовсім недавно вони були гостями передач Радіо Культура. Розмови у прямому ефірі – це миттєвості, до яких згодом не повертаються, але видрукуване радіослово дає нам змогу почути цих людей і подякувати за незабутні зустрічі, що випромінювали любов.

 
 
 
 
 
Пишнюк Т. В. Божа Вивірка: роман-молитва. – Чернівці: Букрек, 2016. – 232 с.

Цей роман – своєрідний екскурс в ХІ століття і заразом молитва за майбутнє сьогоднішньої України. Головна героїня роману Едігна – внучка Ярослава Мудрого, донька Анни Ярославівни. Дослідники припускають, що молоду вродливу дівчину хотіли видати заміж за нелюба, щоб улаштувати державні справи. Але вона не бажала такої долі й однієї ночі втекла з Парижа. А оскільки ще з дитинства мріяла про золотоверхий Київ, місто своїх Предків, то попрямувала на схід…

«Для щастя створені всі, та не всі його знаходять. Чи просто, не зважаючи пізнають, шукаючи в багатстві, владі – віддаючи перевагу видимому над невидимим. Так легко замість щастя отримати його привид, який зрештою перетвориться на прах!»

 
 
 
Мензатюк З. З. Чарівні слова: казочки про мову. – Чернівці : Букрек, 2016. – 48 с.

Можна гратися зі звуками, буквами та словами і при цьому добре засвоювати український правопис. Про незвідані таємниці рідної мови йдеться у казочках про мову від Зірки Мензатюк. Для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку.

 
 
 

 
 
 
Винник Т. А. Відлуння нашої хати. – Чернівці: Букрек, 2015. – 72 с.

Цікава історія про маленьку дівчинку Даринку і її друга хлопчика-відлуння Талалайка не залишить байдужими ні дітей, ні дорослих. Унікальним у повісті є те, що головний герой Талалайко розмовляє приказками. Це сповнює текст гумором, актуалізує дитячу увагу, робить процес читання цікавим, захоплюючим та повчальним.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Підготувала Інна Лакуста