Виставка «Маленькі Чудеса» в проекті «Культурний спадок і нащадки»

Днями в Муніципальній бібліотеці ім. А. Добрянського в рамках проекту «Культурний спадок і нащадки» відкрито виставку дитячих творчих робіт під назвою «Маленькі Чудеса».
 
Роботи виконі вихованцями студії творчості “ALI d’ARTE” Чернівецького міського палацу дітей та юнацтва під керівництвом Світлани Крачило. Автори виставлених робіт  наразі знаходяться у віці, коли щиро віриться в дива, коли ми бачимо їх в кожній частинці Великого Світу. Та поки дитячі очі бачать ці дива, маленькі серця відчувають їх, а руки тим часом їх відтворюють. «Маленькі Чудеса»,  це виставка – знайомство з маленькими українцями та поляками, з їх дитячим світом реальності і фантазій. Виставка переконує, що через гру і творчість кожна дитина здатна будь – якого дорослого повернути в безтурботне дитинство, повернути йому віру в диво, навіяти йому яскраві і солодкі cпогади про казкові дні життя.

 
Колективна робота за мотивами творів Марії Приймаченко , діти 5-8 років ( інкрустація по пластиліну)
 
  " Місто Музики,Моди та Морозива",Поліна Чорна,8 років
  

Колективна робота « Я у Вишиванці» , діти 4-7 років , інкрустація по пластиліну

Поряд з дитячими індивідуальними роботами в різних техніках, представлені зразки національного вбрання декоративних рушників, зразків орнаментів. Вони для дітей стали предметами натхнення, елементами пізнання своєї культури.
  "Микола Києвський "  (змішана  техніка)              Я - Україна" (олійні олівці),   
    Славко,8 років                                                             Юлія,10 років 
                                       
                                                                                                                                          
                                                                                            
Деякі з індивідуальних робіт були результатом вражень від занять з вивчення мистецтва італійського Відродження. Своєю щирістю та безпосередністю вони нагадують дорослим про красу яскравого дитячого світосприйняття.




Роботи маленьких чернівчан були представлені в 2016 році в Польщі, а пізніше мандрували Італією. Нині збагатившись роботами маленьких європейців повернулись до рідних Чернівців.

Підготувала Галина Мурмилюк.