НОВІ НАДХОДЖЕННЯ

Пропонуємо Вашій увазі документально – біографічний роман народженого у Чернівцях письменника та
журналіста Романа Кракалія.
 
В книзі йдеться про трагічну долю його рідних - дідуся і батька, мами та бабусі, про заслання, тюрми та життя маленького українського хлопчика, який пізнає світ через долю своїх рідних.
Письменник не лише розповідає про власний родовід у книзі, а й про окремі історичні події. Розповіді  передаються у формі родинних переказів.

Роман Каркаля – журналіст газети «Чорноморські новини», а перед тим були - «Комсомольське плем’я» та добре нам відомий «Молодий буковинець». Його доробок – це кілька збірок малої прози «Образ», «Блукаючі острови», «Вернись на Золотий Берег» та ін. Наш земляк є Заслуженим журналістом України, Лауреатом премії ім. Степана Олійника.

Роман Кракалія. Три барви Дунаю, або Чужий серед чужих, не свій серед своїх: Роман – колаж.- Чернівці: Друк Арт, 2017.

   Нова збірка віршів і поем «Покуття» поета Мирослава Лазарука приверне увагу тих, хто вже встиг увібрати стилістику попередніх його книжок, починаючи від «Коломиї», «Покрови», «Ночі з амазонкою», завершуючи «Пантіром» і «Цісарською дорогою». У книзі постає новий українець, ліричний герой, вихований у ХХІ, на долю якого випадає не менше випробувань, ніж на долю його предків.
 
Лазарук М. Покуття: вірші і поеми/ Мирослав Лазарук.- Чернівці: Друк Арт,2016.- 200с.
 
 
 Ще одне  видання - книга вшанування творців «Русалки Дністрової» на Прикарпатті. Вона розповідає про національно – культурне відродження на Галичині. Про відродження українства та утвердження української слав’янської писемності.  
У виданні змальовується Галицька інтелігенція першої половини ХІХ століття в умовах Австро-Угорської імперії,яка знаходилась в ті часи під впливом польської культури. «Руська» трійця тоді активно виступала проти латинізації українського письма.
 
Русалка Дністровая. ( З нагоди 180 – річчя з дня першого виходу). Перевидання дев’яте.- Івано - Франківськ,2017.- ( 10), ХХ,130с.
     

А для краєзнавців, науковців, музейних працівників, вчителів та студентів, які цікавляться творчістю Руської Трійці пропонуємо:

Матеріали Всеукраїнської науково- практичної конференції» Русалка Дністровая» - перша книга українською мовою в Галичині: загально-національний та європейський контекст» (З нагоди 180 річчя виходу у світ)

У цьому збірнику статей та повідомлень друкуються результати наукових та історично- краєзнавчих досліджень з даної тематики.
 


                                                                                                                                                      Підготувала Г. Мурмилюк