Культпростір Чернівців

8.06.2018 - 13.06.2018

1 червня у Чернівецькій філармонії відбувся спільний концерт академічного симфонічного оркестру під керівництвом заслуженого діяча мистецтв Йосифа Созанського та юних чернівецьких талантів – вихованців Музичної школи № 2 та коледжу мистецтв ім. Сидора Воробкевича. На сцену філармонії вийшли в цей день студенти та випускники музичних закладів міста «Це сузір’я вибухнуло таким феєрверком творів, характерів, емоцій, що й далі змушує думати, згадувати, оцінювати, - і дуже хочеться кожного з них підтримати», - пише газета « Версії».

Лариса Хомич. П’ятірка 1 червня: Юні , талановиті й уже пошановані лауреатськими званнями // Версії. 2018. – 7 червня -13 червня . -№ 23. – С. 8.

1 червня випускники Художньої школи ім. Миколи Івасюка в залі Центру «Вернісаж» презентували чернівчанам та гостям міста близько півтисячі робіт. Художники – початківці зізнались журналістам, що мають вагомі творчі здобутки по всьому світу.

Антоніна Бабчук. «Готувалися до виставки як одна сім’я»// Чернівці. – 2018.– 7 червня №23. – С. 10

Проект «Творці культурних Чернівців» з тележурналісткою Жанною Одинською в Муніципальній бібліотеці ім.А. Добрянського поповнився зустріччю з Паулем Пшенічка.

Лариса Хомич. Зірка Пауля Пшенічки – людини без «зіркової хвороби» // Версії. 2018. – 7 червня -13 червня . -№ 23. – С. 8.

На фестивалі «Майстерня міста» минулої неділі активісти презентували культурну карту Чернівців для чернівчан та туристів.

Культурні Чернівці поклали на мапу// Версії. 2018. – 7 червня -13 червня . -№ 23. – С. 8.

Наприкінці 20 століття в одному із німецьких видавництв вийшла серія книг чернівецьких авторів про наше місто. Серед них і «Біографія його юності», про дитячі роки, юність та молодість Пауля Целана .Саме про цю книгу та про події 40- х років в Чернівцях йдеться в статті Сергія Воронова, присвяченій Паулю Целану та його коханій Рут Лакнер.

Сергій Воронцов. Прогулянки з коханою посеред безглуздя // Чернівці. – 2018.– 7 червня №23. – С. 8

Похресниця Блаженнішого Любомира Гузара привезла в Чернівці нові книги та презентувала чернівчанам фоторозповідь про вуйка Любка. Презентація трьох книг про Блаженнішого та відкриття виставки з колекції Калини Гузар відбулись днями у Чернівецькому художньому музеї.

Наталія Фещук. Він був просто вуйком Любком // Чернівці. – 2018.– 7 червня №23. – С. 10

110 років тому місто отримало офіційні герб і прапор.

Надія Будна. Герб зробили із першої міської печатки // Молодий буковинець. 2018. –7 червня №45. – С. 6

Газета» МБ» пропонує читачам фрагменти повісті – спогаду про поета Ігоря Римарука «Забуті письмена»

Лазарук М. Забуті письмена // Молодий буковинець. 2018. –7 червня №45. – С. 8

День журналіста у редакційній світлиці газети «Буковина».

Людмила Черняк. Щоденної наснаги і доларів бесаги // Буковина. 2018. – 8 червня . -№ 23. – С. 3.

До Дня незалежності Любомир Равлюк планує видати уже пяту авторську книгу – пісенну збірку «Щасти тобі, Україно». Далі читайте на сторінках місцевої преси.

Ольга Шупеня. «Музика продовжує життя : хто співає – той живе» // Погляд. 2018. – 7 червня . -№ 23. – С. 13.

Погляд письменника і поета Юрія Липи на «призначення» української жінки.

Ірина Грабовська. Пізнавши себе ставати собою. //День.2018.- 1-2 червня.- № 95-96

У передруках збережено стилістику, орфографію і пунктуацію першоджерел.

Джерелофото: http://promin.cv.ua/2018/06/02/uchni-muzychnoi-shkoly-2-daniela-palamariuk-ta-mykola-polianka-u-suprovodi-symfonichnoho-orkestru-zihraly-navarru.html

Підготувала Галина Мурмилюк