Культпростір Чернівців

27.06.2018 – 6.07.2018

Актуальна думка:

«Це місто створене
Для Раювання…»
 Т.Севернюк

Незважаючи на літню спеку, яка переходить в сильні грозові дощі, в Чернівцях проходять міжнародні фестивалі, презентуються нові книги, відкриваються цікаві виставки, відбуваються покази нових фільмів, а на підмостках театру ставлять нові прем’єрні вистави.

 
За інклюзивне оповідання про «Зайчика – Нестрибайчика та його сміливу маму» чернівецька журналіста і письменниця Оксана Драчковська отримала спеціальну відзнаку на літературному конкурсі «Молода КороНація» - 2018
Валентина Мацерук Інклюзивна казка і життєві реалії / Інтерв’ю з Оксаною Драчковською // Буковина. – 2018. – 28 черв. (№ 26). – С.4, 7.

Антонюк Маріанна Смілива мама у казці і в житті. Твір буковинської письменниці про безбар’єрність середовища відзначили на «Молодій коронації»- 2018» // Версії. – 2018. – 27 черв.-5 лип.(№ 26). – С.8.
 

Найперше кожен побачить ту систему, яка панувала упродовж вісімдесяти років, починаючи від 20-их минулого століття до 1991-го. А також ту систему, яка понад триста років не дозволяє Україні бути вільною і незалежною.

Людмила Черняк «Обличчям до стіни» – автобіографічний роман Віри Китайгородської // Буковина. – 2018. – 6 лип. (№ 27). – С. 3.

У мистецькій залі «Вернісаж» …відома буковинська письменниця і начальник управління культури Чернівецької ОДА Віра Китайгородська презентувала роман «Обличчям до стіни»

«Обличчям до стіни» – й поглядом у минуле й майбутнє // Версії. – 2018. – 27 черв.-5 лип.(№ 26). – С.8.
 

Прем’єра вистави «Зірка без імені» класика румунської та світової літератури Михайла Себастьяна в Чернівецькому музично-драматичному театрі ім.О.Кобилянської.

Олена Чайка Між небом і землею. Після прем’єри // Буковина. – 2018. –28 черв. (№ 26). – С. 4.
 

Свято тривало два дні й охопило центр міста, вулицю Ольги Кобилянської та Центральний парк.

Наталія Фещук Зустрілися буковинці з чотирьох країн світу // Чернівці. – 2018. – 5 лип. ( № 27). – С. 10.

У Чернівцях відбувся ХХІХ Міжнародний фольклорний фестиваль «Буковинські зустрічі». Аматорські колективи з Чернівців і районів області, колективи з Польщі, Румунії та Угорщини пройшлися урочистою ходою від Центральної площі міста до Центрального парку культури та відпочинку імені Т.Шевченка, де й відбувалися головні події фольклорного свята.
«Буковинські зустрічі» – цього разу таки на Буковині // Версії. – 2018. – 5 лип. (№ 27). – С.8.

Міжнародний фольклорний фестиваль «Буковинські зустрічі» проходить у тих містах і країнах, де збереглися осередки фольклору буковинців.

Насичені вихідні у Чернівцях: цього разу «Буковинськими зустрічами – 2018» // Версії. – 2018. – 27 черв.-5 лип.(№ 26). – С.8.
 

Галерея творів Ореста Криворучка на тему жіноцтва є справжнім святом творчої роботи, професіоналізму та натхнення. Твори з образом жінки якнайкраще ілюструють непересічну вдачу буковинського митця та дають можливість милуватися його віртуозним мистецтвом.

Тетяна Дугаєва «Краса інтригує. А жінки – один з найцікавіших об’єктів для малювання» – Орест Криворучко. Жіночий образ у творчості художника. 45 років від першої участі в республіканських та міжнародних виставках // Версії. – 2018. – 27 черв.-5 лип.(№ 26). – С.5.
 

Це світлини про те, про що не часто говорять, про забуті міста та забутих людей. Фотосерії присвячені темам, актуальним у різних країнах і суспільствах, від Греції до Аргентини

Наталія Фещук За кулісами життя…У Центрі культури «Вернісаж», що на вулиці О.Кобилянської, відкрили виставку «Вхід заборонено. Відібрані серії» // Чернівці. – 2018. – 5 лип. ( № 27). – С. 4.

Фотомайстри з Греції, Перу, Іспанії, Бельгії, Франції, Аргентини та України презентували свої роботи. Митці яскраво висвітлили теми, до яких раніше не зверталися через політичні чи історичні причини. Попри це, вони не втрачають своєї актуальності та постають на фотопапері як ніколи гостро.

Ігор Волощук Історії, про які не можна говорити. У Чернівцях відкрили виставку фотоісторій митців з усіх куточків світу, серед яких чимало і наших // Погляд. – 2018. – 5 лип. (№ 27). – С. 13.
 

Чернівецьким кіноманам конкурсні роботи представили в Арт-інфо-Центрі «Czernowitz-Чернівці»…. До четвертої години ранку присутні переглядали 21 стрічку дебютного українського кіно різноманітних жанрів. Відтак, голосували за кращу короткометражку, а журі у Києві визначило переможців.

Наталія Фещук Кіно дивилися до ранку… По всій Україні пройшов кінофестиваль короткометражних фільмів «Відкрита Ніч «Дубль 21» // Чернівці. – 2018. – 5 лип. ( № 27). – С. 10.

У передруках збережено стилістику, орфографію і пунктуацію першоджерел
 
Джерело фото: https://shpalta.media/2018/07/03/istoriya-yak-zasterezhennya-u-chernivcyax-vidkrilasya-vistavka-robit-svitovix-fotografiv/