Культпростір Чернівців

У Чернівцях на Соборній площі відбувся 14 Буковинський туристичний ярмарок. Упродовж дня учасники цього дійства представляли туристичні можливості міста Чернівці, районів області та інших регіонів України. Далі читайте у статті газети «Погляд».

Туристичний сезон відкрито.-Погляд. – 18 квітня 2019.– .с.16

Мистецька сторінка газети «Версії» знайомить своїх читачів з виставкою « Весняний настрій» гуртка Юний дизайнер», що експонується в приміщенні Центру культури «Вернісаж». А також на шпальтах цієї газети можна буде прочитати про черговий візит Марії Максакової, яка цього разу шукає молоді таланти для власного проекту «Masha Muzik». В рамках проекту прослуховування талановитих чернівецьких дітей та молоді. А також зі шпальт ви дізнаєтесь про те, що в Чернівцях зніматимуть кіно «Фелікс Австрія» за твором Софії Андрухович.

Версії культурні .- Версії. – 18-24 квітня 2019.– .c.4

16 квітня у колонній залі Київської міської адміністрації відбулась церемонія нагородження переможців конкурсу «Благодійна Україна – 2018».Чернівецький канал ТВА зайняв 2 призове місце в номінації «Медіа та благодійність».

ТВА – лауреат Національного конкурсу «Благодійна Україна – 2018» - Буковина. – 19 квітня 2019.- – С.18

Мистецька сторінка газети «Чернівці» розповідає про те, що актори Національного академічного драмтеатру ім. М. Заньковецької привезли до Чернівців виставу на вічні теми життя та кохання, а також про досягнення цілей, обман та довіру. Сюжет розвивається стрімко та захоплююче. У Києві вистава уже мала великий успіх. Тут же представлено матеріал про Всеукраїнський турнір з художньої гімнастики «Буковинський Трофеї», який відбувся в «Олімпії» та інший мистецький проект «Французька весна -2019». В рамках цього міжнародного фестивалю у чернівецькій філармонії відбувся концерт струнного квартету з міста Авіньона «DANOS». А ось впереддень Великодня у рамках фестивалю «Розквітай, писанко!» чернівецькі школярі та педагоги представили у приміщенні Чернівецької школи № 1 великодні експозиції у трьох номінаціях: «Великодній рушник», « Великодня експозиція», «Писанкове дерево».

Альона Чорна. Встигнути «За двома зайцями»; Сергій Міхалок: «Усе, що тепер відбувається в Україні, це вітер змін»;  «Розквітай, писанко!- Чернівці. – 18 квітня 2019.– .11c.

Мистецька сторінка газети «Молодий Буковинець» розповідає про чернівчанина Михайла Дудку, який розписав понад п’ять тисяч писанок, він є одним із небагатьох чоловіків Буковини, які займаються писанкарством. Також читайте про заслуженого чернівецького художника України Івана Балана, який написав унікальний образ Богоматері. Ікона «Буковинська Матір Божа» знаходиться у соборі Святої Параскеви. «Щоби написати ікону, треба обов’язково отримати благословення від митрополита», - розповів художник.

Надія Будна. «Пишу писанки лише на сирих яйцях»;«Такої ікони більше ніде не побачите».- Молодий буковинець. – 18 квітня 2019.- – С.11

На першій сторінці часопису «Буковина» розповідається про одне із дванадцяти головних церковних свят - Вербну неділю , а також про історію та традиції цього свята, яке ще називають Входом Господній в Єрусалим.

Вербна неділя : традиції свята. - Буковина. – 19 квітня 2019.- – С.18

В статті Надії Макушинської розповідається про те, як краще родині підготуватися до Великодня та радять господиням за великодню випічку братися уже в Чистий четвер.

Надія Макушинська. Передайте пасці гарний настрій.- Молодий буковинець. – 18 квітня 2019.- – С.11

Фото : http://chic.cv.ua/
Підготувала Г.Мурмилюк