Привіт юним читачам

 Привіт нашим молодшим відвідувачам та їхнім турботливим батькам, які знають, що тільки Книги можуть сформувати інтелектуальну особистість. В цей святковий за християнським календарем день вісточка саме для Вас.

Поповнювати бібліотечні фонди нам часто допомагають і постійні читачі, які за багато років вже стали добрими друзями бібліотеки. Наша віддана читачка, мешканка Чернівців, талановита юнка Ольга Крачило, яка і сама виховувалася на книжках, потурбувалася про те, щоб ми могли потішити цікавеньким та новеньким наших молодших книголюбів. Такий гарний прояв уваги з боку щедрої читачки відбувся і в знаковий день – День книголюбів, коли вона завітала до улюбленої книгозбірні з привітною усмішкою і чудовим дарунком. Надзвичайно вдячні молодій інтелектуалці за приємний сюрприз і за її небайдужість до книжок. Тим більше, коли літні канікули тривають, і діти ще мають вдосталь часу, аби мандрувати сторінками книжок, цей подарунок неймовірно доречний.

Нове надходження вже на поличках з дитячою літературою:

Секретна місія Лоли / Ізабель Абеді. – Харків : Вид-во «Ранок», 2018. – 224 с. : іл. – (Серія «Усі пригоди Лоли»).

Це видання з цілої серії книг від авторки Ізабель Абеді про жваву, винахідливу, мрійливу дівчинку Лолу, її пригоди, проблеми, бажання… Звичайно, радимо прочитати всю серію захопливих книг, які подобаються як дітям, так і дорослим. Та наразі представляємо Вам книгу 3.

В цій історії Лола та її подруга Фло «намірилися здійснити місію». Все тому, що Лола мусить врятувати ресторан, який належить її батьку. Заклад переживає непрості часи. «В дідуся залишися остання надія – на ресторанного критика, який міг би написати хорошу статтю про «Перлину Півдня». Але «що ж він тепер напише?», коли стаються різні прикрощі. Пенелопа «з крижаною ввічливістю висипала лід просто на штани Зануди», а хом’ячок Хармс виліз зі свого кошичка і налякав інших відвідувачів – літню пані, що прийняла його за бридкого пацюка…

Для того, щоб «мільйони місцевих мешканців не прочитали розгромну статтю» про заклад від ресторанного критика, Лола повинна діяти. А це вже справа справжніх агентів. Отож, дівчата Лола та Фло відтепер – секретні агенти Джейн та Мата.

Який план мають подруги, як будуть втілювати свої ідеї в життя та здійснювати місію порятунку, чи вдасться знищити текст ганебної статті…
 
Кортить дізнатися? В такому разі Лолі також не терпиться якнайшвидше розповісти Вам про свої пригоди…

Завітайте до бібліотеки…

 
Ізабель Абеді – німецька письменниця, народилася у Мюнхені. Її книги перекладені багатьма мовами. Найбільшу популярність письменниці принесла серія книг про дівчинку Лолу. Деякі з них удостоїлися престижних німецьких премій у галузі дитячої та юнацької літератури.
 
 
 
 
 
 
 
Підготувала Лариса Українець