До Добрянського на гостину

Вівторок, 27 серпня 2013 р.

26 серпня чернівецька інтелігенція відсвяткувала день народження Анатолія Добрянського. Цього року йому б виповнилося 78. Це вже десятий його день народження, відзначений без Буковинського Золотоуста.

Родичі, друзі й колеги зійшлися біля могили Анатолія Миколайовича на центральному цвинтарі Чернівців, де о. Олег Полянко відправив панахиду і виголосив слово про видатного чернівчанина. Уперше вшанування пам’яті відбулося без участі його сестер Віри й Таміли – вони теж відійшли у вічність, залишивши «за старшого» Володимира Каленюка, племінника А. Добрянського.

Після цвинтаря товариство зібралося в Муніципальній бібліотеці імені Анатолія Добрянського, аби це славне ім’я пом’янути й запалити свічку пам’яті в меморіальній кімнаті. І тут, у невеличких кімнатах книгозбірні, у коридорах з його власними стелажами, серед улюбленого царства ювіляра – царства книги, під час промов, спогадів і просто розмов, раз-по-раз виникав його світлий образ. Ніби мазки пензля, що лягають на полотно, знову і знову звучали добрі слова про почесного чернівчанина, створюючи його словесний портрет.

 

Колектив бібліотеки дякує всім небайдужим чернівчанам, які зберігають пам’ять про нашого патрона і вшановують його ім’я.