Культпростір. Події

П'ятниця, 7 лютого 2014 р.

1.02.2014 – 7.02.2014

Культурних подій цього тижня, на відміну від кількох попередніх, побільшало. Журналісти і споріднені особи зафіксували на шпальтах місцевих газет інформацію на музичні, малярські, літературні, кінематографічні теми. Культурні події частішають – повстанські настрої йдуть на спад?

24 січня, після звільнення Чернівецької ОДА від чиновників, владне місце перетворилося на символ спротиву й свободи та на культурний майданчик, де упродовж тижня виступали письменники й музиканти. Першим мав зустріч відомий критик, есеїст та перекладач Олександр Бойченко... Наступного дня молоді чернівецькі митці... провели літературно-музичний вечір... Від минулого понеділка євроактивісти запровадили в ОДА вечори кіно... Захід “Шевченко на барикадах” символічно провели при вході в ОДА.
Христя Венгринюк. Культурний шок у “будинку з левами” // Версії. – 2014. – 6 лют. (№ 6). – С. 9.

Чернівецький художник Святослав Вірста малював Євромайдан, стоячи з мольбертом на даху згорілого автобуса. Про це писала газета в Лос-Анджелесі.
Тетяна Дугаєва. Святослав Вірста: “Мої фарби мерзнуть, але не мерзнуть серця цих людей” // Версії. – 2014. – 6 лют. (№ 6). – С. 16.

Слова високого визнання і побажання творчого довголіття прийшли сказати ювілярові [Віталієві Колодієві] голова обласної організації Національної спілки письменників України, поетеса Віра Китайгородська... та інші... З огляду на буремні події подумалося, що призначена на обідню пору творча зустріч із відомим українським поетом Віталієм Колодієм з нагоди його 75-річчя ювілею може й не відбутися... Що ж до зустрічі з поетом-патріотом у день народного спротиву проти владного свавілля, то вона видавалася дуже символічною.
Анна Янушевська. Поет українського болю // Буковина. – 2014. – 7 лют. (№ 10). – С. 4.

Шістнадцять концертів за 23 дні у різних куточках України та Молдови дасть чернівецький музикант Саша Буль. Першого лютого стартував гастрольний тур... У графіку музиканта шістнадцять міст. Саша Буль вже відіграв концерти у Києві та рідних Чернівцях.
Віталія Козменко. “Люблю грати для простих людей” // Погляд. – 2014. – 6 лют. (№ 6). – С. 22.

Учора у Художньому музеї Чернівців презентували першу виставку молодої мисткині Крістіни Кельті. Дівчина не має відповідної освіти, але вже заявила про себе, як талановитий художник... Кілька робіт вже є у приватних колекціях чернівчан. Також є одна робота – це квіткова абстракція – у Дортмунді.
Ірина Вівчар. На мистецтво надихнули... вибори // Погляд. – 2014. – 6 лют. (№ 6). – С. 22.

Команда із сімнадцятьох людей працювала над презентацією роману “Соня” резидентки Міжнародного поетичного фестивалю Meridian Czernowitz Катерини Бабкіної. Вперше в Україні літературний твір представили публіці у вигляді fashion-shaw.
Оксана Танащик. “Соня” – роман для людей, які хочуть мріяти та довіряти світові // Буковина. – 2014. – 7 лют. (№ 10). – С. 4.

Гуцульські оповідання Анатолія Томківа, якими тривалий час зачитувалися відвідувачі сайту “Букінфо”, вийшли вишуканою класичною збіркою у видавництві “БукРек”... Презентація відбулася у Чернівцях, в обласному товаристві “Знання”, організована його головою Ярославом Курком.
Світлана Ісаченко. Шанують Розтоки і вся Буковина // Буковина. – 2014. – 7 лют. (№ 10). – С. 4.
 
Фото - gazeta.ua