Культпростір. Події

П’ятниця, 28 лютого 2014 р.

22.02.2014 – 28.02.2014

Культурний тиждень минув для чернівчан бідненько. Крім того, якби не театральне дійство “Діалог барикад”, цей тиждень можна було б назвати літературним: зустріч з Сергієм Жаданом, вшанування пам’яті журналіста й письменника Григора Мацерука, поява нової книги про Шевченка. Думки чернівчан зараз не при культурі, а довкола політики, тож річ сама собою зрозуміла: допоки ситуація не налагодиться, культурних подій не більшатиме.

 

До 200-річчя Тараса Шевченка у чернівецькому видавництві “Букрек” побачила світ книга “Пісенна Шевченкіана”. Її упорядкувала Оксана Івасюк, передмову написала Софія Майданська. Як зазначають видавці, це перше подібне видання, яке містить відомі та маловідомі музичні твори на слова Тараса Шевченка.
“Пісенна Шевченкіана” // Буковина. – 2014. – 25 лют. (№ 15). – С. 3.

 

Вечір пам’яті Григорія Мацерука, присвячений його 60-річчю, зібрав рідних, побратимів, друзів, однокурсників, прихильників його таланту... Долею йому було відведено тільки 27. Він залишив нам свої твори, у яких заповідав довго жити, і добру пам’ять про себе.
Надія Будна. Він заповідав довго жити: Вшанували пам’ять журналіста й письменника Григорія Мацерука // Молодий буковинець. – 2014. – 24–25 лют. (№ 22). – С. 7.

 

До Чернівців минулого тижня прибув харківський поет, прозаїк і один з організаторів харківського Євромайдану Сергій Жадан. Презентація його нової книги “Месопотамія” пройшла в атмосфері напруги й сподівань на краще.
Руслан Козлов, Уляна Дулеба. Сергій Жадан: “Більшість українців є “терористами”...” // Версії. – 2014. – 27 лют. (№ 9). – С. 8–9.

 

“Діалог барикад” – вистава, над якою працювала від 13 до 16 лютого відкрита група чернівецьких ентузіастів разом із міжнародним практиком із США Брентом Блер про ситуацію в столиці України у рамках проекту “Театр для діалогу”... Прем’єра “Діалог барикад” відбулася 16 лютого в Німецькому народному домі. Після запропонованого акторами варіанту п’єси тривав діалог з глядачами.
Тетяна Спориніна. Діалог барикад... // Версії. – 2014. – 27 лют. (№ 9). – С. 16.

 

Фото – www.meridiancz.com