Культпростір. Події

П'ятниця, 25 квітня 2014 р.

19.04.2014 - 25.04.2014

Перший тиждень після Великодня продовжив великодню тематику, до якої додалася школярська творчість і вшанування пам’яті відомого буковинського журналіста й літератора. Культурних подій мало, зате багато ще попереду, про що сповіщають багаті анонси. Будемо сподіватися.

 
Виступи народних колективів, виставка великодніх кошиків, веселі забави, ярмарок майстрів, катання на конях та бричці, смачні буковинські страви... Усе це було в музеї народної архітектури та побуту 21 квітня, де відбулося фольклорно-етнографічне свято “Христос Воскрес – воскресне Україна”. На нього прийшло понад три тисячі гостей.
Надія Будна. “Нині людям хочеться трохи радості...”: У Чернівцях уперше відбулося фольклорне великоднє свято // Місто (Молодий буковинець). – 2014. – 24 квіт. – С. 4.
 
Учні гімназії № 5 – з першого до 11 класу – написали твір на тему “Чому я люблю Україну”. Присвятили його пам’яті Героїв Небесної Сотня. Альманахи із творами учнів ми побачили на Великодній виставці в гімназії.
Надія Будна. “Вона мені – як мати”: 700 гімназистів освідчилися в любові до України // Місто (Молодий буковинець). – 2014. – 24 квіт. – С. 7.
 
У світлий Великодній тиждень... зібралося товариство, щоб вкотре згадати відомого українського журналіста і письменника Володимира Михайловського. Провести поменник “Покликаний мистецтвом слова” вважали за честь працівники обласної наукової бібліотеки імені М. Івасюка.
Анна Янушевська. Один із кращих нарисовців України // Буковина. – 2014. – 25 квіт. (№ 31) – С. 3.
 
У передруках збережено стилістику, орфографію і пунктуацію першоджерел.
Джерело фотографії – www.oda.cv.ua