НАШІ НОВІ НАДХОДЖЕННЯ

 
П'ятниця, 19 серпня 2016 року
 
 
 
Шанувальники книжкової продукції від видавництва «Чорні вівці» мають можливість зануритися у світ підлітків, змальований чернівецьким письменником Андрієм Тужиковим, а також насолодитися дотепними, зворушливими, світлими історіями від австрійського автора Ервіна Мозера.


 
 
 
 
Тужиков Андрій. Ще одна цегла в стіні / Андрій Тужиков. – Чернівці: Чорні вівці, 2016. – 110 с. ISBN 978-617-614-121-1

Троє підлітків входять до нового періоду життя, де панують правила й закони, створені не надто розумними та зовсім не креативними дорослими. Це історія не про те, як вони побороли цю систему. Це розповідь про те, як вони шукали серед прямокутних, наче цеглини, голів однолітків, відшліфованих телебаченням та школою, самих себе, свої перші кохання та приховані таланти.

«Роман розповідає про трьох підлітків, які шукають пригод і, врешті-решт, знаходять. І не одну. Вони подорожують автостопом, малюють графіті, ходять на концерти, заселяють покинутий будинок, але окрім пригод їм доведеться ще й пізнавати себе: перші перемоги та поразки, радість спільних відкриттів. У цій історії підлітки задаються питаннями, на які дорослі не можуть їм відповісти, і тому вони змушені робити це самотужки. / Книжку умовно можна поділити на три частини. У першій частині вік тінейджерів – 11-12 років. Герої лише починають усвідомлювати відповідальність за свої вчинки. Друга частина описує їхнє максималістське життя, коли вони намагаються жити «на повну». І, в кінці кінців, хлопці приходять до розуміння, що система – це така річ, яку не можливо зламати, це стіна, цеглинами якої є вони самі. Але систему потрібно вміти використовувати, будучи її найміцнішою цеглинкою» (Максим Веприк, «Галицький кореспондент»).

«…підліткова література в Україні потрібна не лише тінейджерам, а й дорослим, щоб подолати прірву поколінь» (Андрій Тужиков).


Мозер Ервін. Фантастичні історії на добраніч / Ервін Мозер. – Чернівці: Чорні вівці, 2016. – 239 с. ISBN 978-617-614-125-9

Книжка Мозера «Неймовірні історії надобраніч» складена з найкращих оповідок та ілюстрацій із понад десяти його раніших книжок. У ній маленькі читачі зустрінуться з котом Ксав’є Хутрорудом, що полюбляє книжки,хвостатими пожежниками із Мишеграду, мовчазним мурахоїдом Джакомо з-під Ведмедінгтена та безліччю інших, веселих і кмітливих звірят. Знаєте, як навчити кенгуру їздити на лижах? А хто знайшов черепашачий скарб? І як на космічному качкольоті долетіти до зірок? Про це та більше дізнаєтеся з книжки...

Ервін Мозер (Erwin Moser) – автрійський письменник, автор дитячих ілюстрованих книжок, лауреат численних премій у сфері дитячої літератури. Серед інших він отримав 1987 року японську «Сову», 1992-го – відзнаку «Щуролов» міста Гамельн, 2013-го – Золоту відзнаку за заслуги міста Відень та премію землі Бурґенланд. Нині Ервін Мозер є одним із провідних дитячих письменників Австрії.

«Всі ці історії можуть здатись наївними, але саме таких історій нам часто не вистачає, з роками ми забуваємо свої мрії і перестаємо вірити в себе, тому купуйте шоколадки, заварюйте чай і вперед пізнавати нові світи Ервіна Мозера! А якщо у Вас є діти, вони будуть у захваті від цього видання і відірвуться на хвилинку від ґаджетів. І ви всі разом зможете провести чудовий вечір в компанії дивакуватих, чудернацьких, але чудових тварин» (Катерина Барило, «LSD»).