НАШІ НОВІ НАДХОДЖЕННЯ

Четвер, 16 березня 2017 року
 
 
   Вашій увазі нові надходження в Муніципальній бібліотеці ім. А. Добрянського. Це не просто книги – це скарби для душі кожної людини від духовного покровителя нашої книгозбірні протоієрея о. Олега Полянка. Щиро дякуємо за дарунки!
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
Архімандрит Пафнутій (Мусієнко) Псальми печерські: Збірка віршів. – К., Видавництво Києво-Печерської Лаври, 2016. – 200 с.
 
У новій збірці віршів архімандрит намагається зобразити внутрішній стан сучасного ченця, якому доводиться узгоджувати свої духовні потреби молитви і усамітнення із подіями в навколишньому світі, який все активніше вторгається в таємничу сферу віри і духовного спасіння. Вірші різні за стилем, є багато жартівливих, саме цим автор хоче показати читачеві, що православне християнство – не закрита відсторонена релігія.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
о. Олег Полянко. Дзвін святого православ’я. – Православне видавництво «Благодатний вогонь», 2016. – 92 с.

В книзі зібрано публікації протоієрея Олега Полянко в газеті «Буковина», в яких йдеться про життя Православної Церкви на Буковині в час становлення її як помісної церкви українського народу. Серед публікацій можна знати цікаві матеріали про «Сидора Воробкевича як світоча православ’я на Буковині», «З історії православ’я на Буковині», а також про «Історичних осіб, що мають відношення до церкви». Буковинці завжди вважали себе частиною України і щиро працювали для її процвітання.
 
 

 
 
о. Олег Полянко. Нарис історії Буковинської православної церкви. – Чернівці: Видавничий відділ Чернівецько-Буковинської єпархії, 2016. – 152 с.

Буковинська Православна Церква як самостійний організм утворилися в ХІХ ст. Історія Буковинської Православної Церкви в нашій церковно-історичній літературі розроблена не повністю. Саме тому автор вдається до дослідження саме цього пласту. В книзі можна знайти історію БПЦ від найдавніших часів до церковного мистецтва Буковини. Видання цікавим стане для широкого кола читачів.
 
 
 
 
 
 
 
Духовний порадник / за редакцією Митрополита Данила (Ковальчука). – Чернівці: Видавничий відділ Чернівецько-Буковинської єпархії, 2016. – 228 с.

В даній збірці поміщено думки подвижників про духовне життя. Всі позитивні і окремі негативні випадки. Ці думки, приклади повинні священникам і мирянам допомогти зорієнтуватися як будувати духовне життя, чи в світському житті чи в монастирі.
 
 
 
 
 


 
 
Мизак Н., Яремчук А. Два століття служіння Богові і нації: УГКЦ на Буковині. – Харків: ТОВ «СИЦИЯ», 2016. – 320 с.: іл.

У монографії досліджено двохсотлітню історію розвитку Української греко-католицької церкви на Буковині й у Чернівцях зокрема. Висвітлено її участь у плеканні християнський та національних ідей українського народу. Витлумачено роль провідних подвижників УГКЦ у катехізації краян та духовно-культурному просвітництві буковинців.





 

 

Підготувала Інна Лакуста