ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ПОЕЗІЇ В МУНІЦИПАЛЬНІЙ БІБЛІОТЕЦІ ІМ. А. ДОБРЯНСЬКОГО

                                                                                                                                                                           Вівторок.  21 березня 2017 року 

З нагоди Всесвітнього дня поезії в Муніципальній бібліотеці ім. А. Добрянського відбулась творча зустріч з поетесою, Заслуженим діячем мистецтв України Тамарою Севернюк, яка в рамках своєї авторської програми «О, що то є - поезія землі» познайомила читачів бібліотеки з новими творчими доробками поета із Вижниці Віктора Максимчука.  


Це нова презентована книга В. Максимчука «Дорогами життя», уже одинадцята книга в творчому арсеналі поета і    письменника із Вижниччини.   

…Що потрібно у житті людині ?
           Мабудь, теплоту людських долонь.
 Ще потрібна мамина усмішка
І надійне батьківське плесе.
               Щастя в долі – Божого – хоч трішки,
   Хай життя безстресово тече.
      Хай постійно стеляться дороги
В мирні далі по своїй землі …
   Ще хотів би хоч ковток вологи
Із криниці в рідному селі.
 
Тамара Севернюк після прочитання рукописів майбутньої книги охарактеризувала її так: «Простота , яка гріє… гріє душу і спонукає перегортати сторінку за сторінкою» і додала : «Постать Віктора Максимчука досить багатогранна – це видніється не лише з поезій, а й з журналістських публікацій, з редакційної роботи, з публіцистичних міркувань, особливо ж - безстрашною нагістю епістолярії - листування і у віршованій формі з відомими у буковинському ( і не тільки) краї людьми – письменниками Володимиром Михайловським, Василем Мельником, Василем Джураном, Тарасом Мельничуком, з дітьми, з колегами, трудівниками на рідній життєвій ниві».  

Також Віктор Максимчук ознайомив присутніх з новим випуском поквартального літературно- мистецького та науково- освітнього журналу «Німчич», який виходить з серпня 2005 року. Після інтерв’ю з редактором журналу, яким є Віктор Петрович, поет і журналіст із Закарпаття Василь Кузан написав : «Чоловік одержимий справою, вірить у силу слова і невтомно трудиться над тим , щоб представники красного письменства із усіх куточків України мали свого читача і в рідному районному центрі, і в кожному селі Вижничини.»
 
 
  
 
Побачила світ нещодавно і книга В.Максимчука «Метеор над кадубом». Це книга - спогад присвячена незабутній пам’яті відомого буковинського журналіста і письменника Володимира Михайловського. На завершення зустрічі Віктор Максимчук зробив подарунок Муніципальній бібілотеці ім. А. Добрянського.  
 

  
Наразі він є автором 11 книг, лауреатом літературних та літературно- мистецьких премій Георгія Гараса , Івана Бажанського, часопису «НІМЧИЧ», обласної літературної премії імені Дмитра Загула та ХV загальнонаціонального конкурсу «Українська мова - мова єднання». Віктор Петрович , як уже згадувалось раніше, є головним редактором часопису «НІМЧИЧ» та керівником клубу творчої інтелігенції Вижничини. Привітати В. Максимчука з творчим урожаєм прийшов відомий чернівецький бард Олександр Мадей, який подарував публіці кілька своїх улюблених пісень. 
 
 
 Співана поезія зацікавила не лише його, а й місцевих композиторів. В планах Віктора Максимчука підготувати і видати поетичну енциклопедію Вижниччини «Поезії грона розкішні», де буде вміщено літературні доробки 55 поетів Вижниччини другої половини ХХ ст. та початку ХХI століття. Віктор Максимчук переконаний, що ця книга буде цікавою не лише школярам на уроках літератури рідного краю.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Підготувала Галина Мурмилюк