Культпростір Чернівців. Огляд за місцевою періодикою

 03.04.2017 – 10.04.2017 
 
Актуальна думка: Стоїш і не тямиш –  / Від чого, чому / Знаходиться радістю серце? / Мовчиш і не знаєш: віддячить кому/  За дар – відчувати усе це. […]
                                                                                                                                      Тамара Севернюк

Про заходи в Муніципальній бібліотеці пишуть і в періодиці. Про авторську програму Ігоря Буркута «Інтелектуальне життя Чернівців продовжується» читайте на сторінках газети «Чернівці».
 
Пожарук Надія. «Яка культура? Війна йде!» // Чернівці. – 2017. – 6 квіт. № 14. – С. 2.
 

Газета «Буковинське віче» зробила приємний подарунок своїм читачам у рубриці «Під свічадом літературного слова». Адже саме там можна надихнутися чудовими поезіями поетеси, заслуженого діяча мистецтв України Тамари Севернюк. Детальніше читайте на сторінках періодики.
 
Оксана Довгань. Під свічадом літературного слова // Буковинське віче. – 2017. – 23 берез. № 11. – С. 4.
 

Ці знайомі незнайомі Чернівці… В історію нашого міста поринаємо завдяки репортажу Надії Пожарук, яка кожного разу заглиблює нас у загадковий світ нашого міста. Детальніше на сторінках періодики.
 
Пожарук Надія. Навіть в столиці такого не було! // Чернівці. – 2017. – 6 квіт. № 14. – С. 9.
 

Автор роману «Майстер і Маргарита» та повісті «Собаче серце» Михайло Булгаков працював у нашому місті лікарем-хірургом. Детальніше читайте на сторінках газети «Молодий буковинець».
 
Будна Надія. «Ми жили у флігелі біля красивого парку» // Молодий буковинець. – 2017. - 6 квіт. № 27. – С. 6.

 
Професор Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича читав вірші у літературно-меморіальному музеї імені Ольги Кобилянської. Річ у тому, що побачила світ його сатирично-гумористична книга «Дума про кума». Детальніше читайте на шпальті газети «Буковинське віче».
 
Джуран Василь. Професор Мельничук читав вірші // Буковинське віче. – 2017. – 6 квіт. № 12. – С. 4.
 

В центрі культури «Вернісаж» відкрилася виставка художниці Тетяни Хоменко. Уже в котре таємниці пані в капелюшку намагаються розгадати прихильники творчості, але чи вдалося це їм… Детальніше читайте на сторінках періодики.
 
Мацерук Валентина. Таємниці пані в капелюшку // Буковина. – 2017. – 7 квіт. № 15. – С. 4.
 

13 квітня на Центральній площі міста відбудеться урочиста презентація обрядової Великодньої атрибутики «Писанковий дивосвіт». Детальніше на сторінках газети «Чернівці».
 
Фещук Наталія. П’ять писанок у центрі Чернівців // Чернівці. – 2017. – 6 квіт. № 14. – С. 2.
 

9 квітня у новатора-музиканта, одного із основоположників української естрадної музики, педагога, композитора, народного артиста України Левка Дутківського день народження. Про життя талановитої людини читайте на сторінках періодики.
 
Вишневська Марія. Буковинський маестро // Буковинське віче. – 2017. – 6 квіт. № 12. – С. 1.
 
1 квітня минуло 105 років від дня народження заслуженого художника України, лауреата обласної премії імені Сидора Воробкевича Одарки Киселиці. Про незабутню гордість образотворчого мистецтва Буковини та всієї України читайте у матеріалі Галини Матвіїшин.
 
Матвіїшин Галина. Із видимого пізнавати невидиме… // Буковина. – 2017. – 7 квіт. № 15. – С. 4.

Матвіїшин Галина. «Схиляюся перед талантом» // Молодий буковинець. – 2017. – 7-8 квіт. № 28. – С. 8.
 
У передруках збережено стилістику, орфографію і пунктуацію першоджерел.
 
 
Огляд підготувала Віолета Мельник