ПОЧИТАЙ ДИТИНІ КАЗКУ

 

П’ятниця, 28 квітня 2017 року

28 квітня у Муніципальній бібліотеці А. Добрянського широко відкрила двері найменшим читачам бібліотеки та їхнім батькам Казкова вітальня. На зустріч з дітьми в бібліотеку вже вдруге прийшли чернівецькі пластуни з проектом «Почитай дитині казку».

Проект «Почитай дитині казку» Національна скаутська організація Пласт « Станиця Чернівці» разом із Муніципальною бібліотекою ім. А. Добрянського започаткували місяць тому.

В рамках цього проекту пластуни та працівники муніципальної книгозбірні запрошують дітей та їхніх батьків ознайомитись з новими дитячими виданнями українських видавництв. 

Попередньо проаналізувавши ситуацію з читанням в сучасному суспільстві пластуни зробили висновок, що молодим батькам варто більше часу приділяти своїй малечі та книгам. А прищеплювати любов до друкованого видання малюкам варто з самого народження.

Пилип Чайковський : «Батьки швидше куплять дитині планшет чи iPhone , щоб ті були чимось зайняті та не заважали. В сучасному суспільстві є велика проблема з вихованням у дитини любові до книги. Ми хочемо показати батькам, що можна провести з дітьми час цікавіше, ніж просто підключитись до ігор в інтернеті. Ми знайомимо мам і татусів та їх дітей з різними видавництвами та новинками дитячої літератури». 

Щоб сам процес знайомства з літературними героями не був обтяжливим для дітей чернівецькі активісти Пласту НСОУ щоразу урізноманітнюють свою програму роботи з дітьми. Зокрема сьогодні в Муніципальній дітлахи разом з пластунами не лише мандрували сторінками книги «Їжачок Вільгельм» видавництва «Віват», а й вивчали нові ігри у дворі та попрацювати в стилі «Hand Made» і своїми руками виготовити з паперу чудових Їжачків на пам'ять про зустріч. 

Після майстер класу діти мали змогу віднайти у фонді бібліотеки книгу, яка їм найбільше припала до душі.

Спрямований на популяризацію книги проект запрошує дітей з батьками до Муніципальної…

Шановні батьки, Регулярне читання книг формує у дітей багатий  словниковий запас, що дозволяє школяреві краще вчитися та стати в перспективі успішною людиною.
                                                                                                                 

                                                                                                       Підготувала Галина Мурмилюк.