Культпростір Чернівців. Огляд за місцевою періодикою

 31.07.2017 – 7.08.2017
Актуальна думка: Це край мій Буковинський, до болю український, до згину дорогий! Я жадібно вбираю, його красу і силу духу. Потрібним хочу бути, хоч рядовим, хоч стерновим, хоч ниткою вітрила земного і голосного корабля, який пливе до сонця.
                                                             М. Івасюк

Дуже часто ми знаємо лише ті імена, які у всіх на слуху. Однак в історії свій слід залишили особистості, про які мало хто згадує. Звісно, всі ці люди, доля яких пов’язана з Чернівцями. Детальніше на сторінках газети «Чернівці».

Фещук Наталія. Учень Шопена, міністр фінансів Австрії… // Чернівці. – 2017. – 3 серпня. № 31. – С. 2.

Журналістка Надія Будна підготувала дуже цікаві уривки із книги канадської письменниці Марти Блум «Горіхове дерево» – про прощання з Чернівцями. Детальніше читайте на сторінках періодики.

Надія Будна. «Неможливо забрати із собою життя…» // Місто. – 2017. – 3 серпня. – С. 6.


5 серпня на Соборній площі відбудеться Міжнародний фестиваль культур Global Village. Чернівчани зможуть познайомитися із представниками різних етносів.
Фестиваль культур // Місто. – 2017. – 3 серпня. – С. 8.

Не часто у наш час зустрінеш митця, який прийшов на зустріч з виробничим колективом. 2 серпня на Чернівецькому підприємстві «Трембіта» відкрив свою персональну виставку заслужений працівник культури України, майстер народного мистецтва, художник Іван Гемері. Детальніше на сторінках періодики.

Семчук Василь. Акварельні трембіти на «Трембіті» // Чернівці. – 2017. – 3 серпня. № 31. – С. 2.


10 серпня у Літературному целанівському центрі відбудеться презентація нової книжки Андрія Любки «Саудаде», яка побачила світ у Meredian Czernowitz. Нова книжка чудово пасує до читання у спеку, дорогою на море або в гори… Детальніше на сторінках періодики.

Ватаман Діана. 60 іскрометних історій // Молодий буковинець. – 2017. – 4-5 српня. №62. С. 8.


Галина Михайлишина – медик, яка зцілюється вишиванням. Ця талановита людина розповість про свою любов до Чернівців та улюблене заняття. Детальніше на сторінках газети: «Погляд».

Шупеня Ольга. Медик, яка зцілюється вишиванням // Погляд. – 2017. – 3 серпня. № 31. – С. 17.


Про Володимира Івасюка сказано вже чимало, але є ще багато недосліджених і цікавих граней життєвого і творчого шляху композитора. Про незвичайну долю цієї талановитої людини читайте на сторінках газети «Буковинське віче».

Горобієвська Олена. Таємниці доріг далеких // Буковинське віче. – 2017. – 3 серпня. №26. – С. 1-2.


8 серпня – день народження відомого письменника, публіциста, перекладача, драматурга, фольклориста і освітнього діяча – Юрія Федьковича. Про буковинського «соловія» читайте на сторінках періодики.

Антонюк-Гаврищук Євдокія. Іменини «Буковинського Кобзаря» // Буковинське віче. – 2017. – 3 серпня. №26. – С. 1-2.

 

27 липня минуло 80 років від дня народження письменника, критика і журналіста, відповідального секретаря газети «Буковина» Володимира Дячкова.

Джуран Василь. До Великого Дяка – із вдячністю // Буковинське віче. – 2017. – 3 серпня. №26. – С. 3.

Янушевська Анна. Він був справжнім володарем Слова // Буковина. – 2017. – 4 серпня. «№ 32. – С. 4.


У передруках збережено стилістику, орфографію і пунктуацію першоджерел.
 

Джерело фото www.lamer.cv.ua/chernivtsi-malenkiy-parizh/