Культпростір Чернівців. Огляд за місцевою періодикою

 14.08.2017-21.08.2017
 
Актуальна думка: Чернівці! Це дивовижне місто, що розкинулося біля підніжжя Карпатських гір – на мальовничих пагорбах річки Прут. Від інших міст регіону Чернівці відрізняє яскрава індивідуальність, неповторна енергетика і чарівна, майже містична атмосфера. Тут проходять фестивалі, виставки, презентації нових книг, які варто побачити, бо такого унікального видовища немає більше ніде.

Чернівецький парк – один із найстаріших парків України. У 1830 році у Чернівцях з’явився «Фольксгартен» - народний сад. У парку посадили рідкісні дерева та облаштували озеро. Детальніше про історію нашого парку читайте на сторінках періодики.

Осадчук Людмила. У парку засмагали біля озера // Місто. – 217. – 17 серпня. – С. 6.

 
Серед буковинських досягнень, як то: видатних співаків та композиторів, німець мовних поетів, полікультурності, архітектури тощо, якось не дуже рекламують досягнення технічні. Про те, як розвивалися технічні можливості чернівчан читайте на сторінках періодики.

Воронцов Сергій. Як чернівчани літали // Чернівці. – 2017. – 17 серпня. № 33. – С. 8.

 
Днями побачив світ третій випуск «Буковинського журналу» за 2017 рік. Проблематика, порушена в ньому,
змушує всіх задуматися над прийдешнім. Детальніше читайте на сторінках періодики.

Лазарук Мирослав. На шляху олюдненості людини // Молодий буковинець. – 2017. – 18-19 серпня. № 66. – С. 8.

 
24 серпня, на День Незалежності, в українських кінотеатрах – прем’єра художнього фільму про воїна УПА, який у 1947 році підняв повстання у сталінському таборі. Чернівці стали третім містом, куди завітала творча група. Детальніше у статті Наталії Фещук.

Фещук Наталія. «Червоний»: перемогти і жити // Чернівці. – 2017. – 17 серпня. № 33. – С. 10.
 

19-20 серпня в залі органної та камерної музики відбувся концерт органістра і диригента з Парижа Жана-Марі Леуа. Ця талановита людини не тільки вразила всіх своїм талантом, а й вишитими роботами своєї дружини. Детальніше читайте на сторінках газети «Чернівці».

Фещук Наталія. Французький органістр привезе вишиті роботи дружини // Чернівці. – 2017. – 17 серпня. № 33. – С. 2.


З 7 по 10 вересня у Чернівцях триватиме фестиваль Meredian Czernowitz. Цього року акцент зроблять на молодих авторах та поезії для молоді.

Ватаман Діана. Вірші читатимуть у синагозі
// Молодий буковинець. – 2017. – 17 серпня. № 65. – С. 10.
 

Нещодавно в Блакитній залі Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича відбулася виставка, присвячена 77-ій річниці утворення Чернівецької області. Детальніше читайте на сторінках газети «Буковина».
 
 
Черняк Людмила. «Усі свої сорочки вишиваю за буковинськими узорами» // Буковина. - 2017. – 18 серпня. № 34. – с. 4.