НОВІ НАДХОДЖЕННЯ


На сучасну людину іноді справляють  руйнівний вплив різноманітні чинники. У такій ситуації лише психотерапія, працюючи з психікою людини, може зберегти та покращити її душевний стан та здоров’я загалом. Тому цікавість до психотерапії, як науки і практичної діяльності, з кожним роком зростає. Пропонуємо вашій увазі нові видання з цієї галузі знань, якими поповнилась наша книгозбірня.

 

Каліна Н.Ф.Психотерапія : підручник/ Н.Ф.Каліна.- К.: Академвидав, 2010.- 288с. ( Серія « Альма – матер» )

Багатьом доводиться переживати психологічні проблеми, спричинені комплексами дитинства, непорозуміннями з іншимилюдьми, життєвими негараздами, надзусиллями в самореалізації та різними фобіями. Та не кожному під силу «вилікувати душу людини». Для лікування неврозів, подолання труднощів і перешкод на життєвому шляху, звільнення від негативних переживань і душевного болю існує така наука як психотерапія. Представники різних психотерапевтичних шкіл, маючи єдину мету – досягнути результату у лікуванні, використовують різні методики та техніки. Всі ці питання розглядаються у пропонованому вам виданні написаному психотерапевтом і психоаналітиком Надією Федорівною Каліною.
Особливо докладно проаналізовано в книзі прийоми та методи психоаналізу, юнгіанства, гештальттерапії, когнітивного, екзистенціального, гуманістичного підходів, тілесно орієнтованої терапії, структурного психоаналізу.
Підручник Н. Каліної - завідувачки кафедри глибокої психології і психотерапії Таврійського національного університету Ім. В.І. Вернадського рекомендований для студентів вищих навчальних закладів, але буде корисний кожному, хто прагне глибше пізнати і зрозуміти себе та опанувати способи подолання власних психологічних проблем. А в разі успішного засвоєння певних азів психотерапії зможе навіть допомогти в життєвій ситуації тому, хто її потребує.


 
 
Основи психотерапії: навчальний посібник./ (К.В.Седих, О.О.Фільц, В.І.Банцер та інші.) ; за редакцією К.В.Седих, О.О.Фільц.- Київ: ВЦ « Академія», 2017.- 192с.-( Серія» Альма- матер»)

Сучасний світ дуже швидко змінюється, а разом із ним змінюються чинники психологічних перенапруг. Тому без новітніх знань про людину сьогодні ефективна психотерапія неможлива. Нерідко якісна підготовка фахівців з цієї галузі потребує інноваційних підходів. Вищесказані вимоги взяті за основу при підготовці цього навчального посібника. В посібнику розкрито засади психотерапії, ключові психотерапевтичні іде та теорії, напрями та методи дослідження психічної реальності, найактуальніші методики і техніки психотерапевтичної діяльності.
Окремими розділами у навчальному посібнику подаються питання дитячої та юнацької психотерапії та основи психотерапії сімейної. Видання містить словник спеціалізованих термінів, що використовуються в текстах та літературу по даній темі.
Посібник в першу чергу адресований студентам вищих навчальних закладів, але зможе прислужитися і психологам – практикам, і педагогам, і соціологам, і навіть управлінцям.
Бажаємо наших читачам, щоб ці книги стали добрими порадниками всім тим, хто потребує допомоги та тим, кого цікавить психічне життя особистості.

Підготувала Галина Мурмилюк.