Культпростір Чернівців. Огляд за місцевою періодикою

07.12.2017-13.12.2017

Актуальна думка: «Художники не вмирають. Вони живуть у своїй спадщині, яку ми повинні навчитися зберігати ...»
                                                                                                                                   Діна Фруміна.

У Чернівцях презентували документальний фільм «Будинок «Слово» - про українських письменників, яких у 30-ті роки знищив сталінський режим. Фільм розповідає нам про те, як жили митці у Будинку «Слово», і як обірвалося їхнє життя…Чому цей будинок має саме таку назву? Хто жив в цьому будинку? Відповіді на ці питання ви зможете знайти у статті, яку написала Фещук Наталія.

Фещук Наталія. «За кожним архівним документом – велика людська трагедія» // Чернівці. 2017. – 07 грудня №49. – С. 8.

Мистецькі надбання Буковини та Чернівців багаті й різноманітні. У цьому ми пересвідчуємося щоразу, коли оглядаємо художні виставки сучасних митців, або згадуємо цікаві сторінки творчих біографій художників минулих років. З їхніми творами маємо можливість познайомитися в експозиції Чернівецького художнього музею. Нещодавно музейна збірка поповнилася чотирма живописними полотнами робот 
и чернівецького митця Юрія Чудінова. Про чудового пейзажиста та його мистецькі здобутки читайте на сторінках газети.

Дугаєва Тетяна. Художник, який умів зупиняти час // Версії. – 2017. – 7 – 13 грудня №. 49. – С. 12.

У Чернівцях вручали Міжнародну премію ім. О. Кобилянської. Детальніше про те, хто її отримав пише на шпальтах газети. Серед обраних – актриса Чернівецького драматичного театру Діана Анепська.

До дня народження Ольги Кобилянської удесяте вручили премію її імені // Версії. – 2017. – 7 – 13 грудня №. 49. – С. 12.

Юрій Андрухович, Олександр Ірванець та Олександр Бойченко зустрінуться на літературній дискусії у Чернівцях. Письменники приїдуть до нашого міста, аби 13 грудня, о 19.00, у Літературному целанівському центрі говорити про бурлеск в літературі. Автори будуть посилатися на реальні приклади зі своїх книжок та книжки своїх колег-письменнків.

Діана Ватаман. «Що могло бути, якби УНР вистояла…» // «Молодий Буковинець». – 2017. – 8-9 грудня № 98. – С. 9.

Волонтери Чернівців відкривають виставку історій військових з їхніми фото. «Якби не війна» - це історії життя 97 «звичайних» людей, які живуть серед нас, і про життя 25 хлопців, які віддали своє життя на війні.
Діана Ватаман. «Подивіться в їхні очі» // «Молодий Буковинець». – 2017. – 8-9 грудня № 98. – С. 9.
Нещодавно в Будинку естетики та дозвілля міста Чернівців відбулася прем’єра вистави «Фро» за п’єсою молодого чернівецького автора Валерія Антохіна. Детальну інформацію ви можете отримати, прочитавши статтю Анни Дубець в газеті «Буковина».

Анна Дубець. Перемагає людяність. // Буковина. – 2017. – 8 грудня №50. – С. 4.

Відбулася урочиста академія з нагоди 10-річчя відновленого на Буковині польського часопису, яку організатори презентували як «Подорож у часі» з «Gazeta Polska Bukowsiny»

Марія Кондурацька. Многая літа польській газеті. // Буковина. – 2017. – 8 грудня №50. – С. 4.

Мистецькі новини: «До дня народження незабутнього Назарія Яремчука», «Ювілей вшанували здобутками», «Буковинська сорочка» – новий проект «Вишиваного дивотвору», «Погляд крізь призму душі» вміщені на сторінках цього номера газети «Буковина». Читайте та насолоджуйтеся чудовими експонатами виставок та описами інших культурних подів.

У передруках збережено стилістику, орфографію і пунктуацію першоджерел.
Джерело фото: https://ru.wikipedia.org/wiki