Актуальна думка:

 

Щедрик , щедрик, щедрівочка ,
Прилетіла ластівочка,
Стала собі щебетати,
Господаря викликати :
- Вийди , вийди , господарю,
Подивися на кошару,
Там овечки покотились,
А ягнички народились.
В тебе товар хороший ,
Будеш мати мірку грошей.
Хоч не гроші , то полова,
В тебе жінка чорноброва.
Щедрик , щедрик, щедрівочка ,
Прилетіла ластівочка.

До 140- річчя від дня народження Миколи Леонтовича у Чернівцях організували конкурс імені видатного українського композитора і диригента – автора всесвітньовідомого « Щедрика». Про це читайте на сторінках преси.

Владко Анна. Вшанували автора « Щедрика» // Буковина . – 2017. – 15 грудня .- № 51. – С. 4.

Чернівці отримали новий музичний конкурс - до 140 річчя Леонтовича. // Буковина . – 2017. – 14 -20 грудня .- № 50. – С. 12.

Француженка з німецьким корінням – Калина Гузар -Угрин - онука відомої громадської діячки Ольги Гузар ще в 1998 році передала нашому місту велику приватну колекцію листівок. Згодом їх було передано до Художнього музею. Перед Різдвяними та Новорічними святами музей виставив більше 500 листівок різдвяної тематики на огляд. Відвідувачі зможуть помилуватись цими своєрідними мініатюрними картинами, що були зібрані з усього світу, вже сьогодні. Детальніше про це читайте на сторінках газети «Чернівці».

Фещук Наталія. Різдво з усього світу – від онуки Ольги Гузар // Чернівці. – 2017. – 14 грудня .- № 50. – С. 8.

У Художньому музеї триває спільна виставка чернівецьких та румунських художників. Усього – майже 70 творів визнаних майстрів пензля. Виставка « Мистецький діалог художників Сучави та Чернівців». Детальніше читайте на сторінках періодики.
Фещук Наталія. Діалог мовою картин // Чернівці. – 2017. – 14 грудня .- № 50. – С. 11.

Концертом хорових колективів відзначили в Чернівцях 250- річчя від дня народження українського композитора і музиканта Артемія Веделя. Сьогодні відомо майже 80 музичних творів композитора, які звучать в церквах і навчальних закладах, в концертних залах і на різноманітних урочистостях, - пише автор статті. Про Творчість Веделя та його вшанування читайте на сторінках « Буковини»

Залуцький Олександр . Діалог мовою картин // Буковина . – 2017. – 15 грудня .- № 51. – С. 4.

Дослідниця історії міста Чернівців, лауреатка муніципальної відзнаки ім. А. Кохановського – Марія Никирса розповідає у свій статті про діяльність Музичного товариства у Чернівцях за часів його художнього керівника А. Гржімалі та спорудження у 1876-77 році будівлі для нього. В статті науковця описується закладання наріжного каменю, святкування відкриття приміщення та робота віденського художника Карла Йобста, який працюючи над внутрішнім дизайном новобудови, вже мав за плечима досвід роботи в Резиденції буковинських митрополитів. ( Початок у «Буковині» від 8 грудня ц.р. – далі буде)

Никирса Марія. Розкішний дім для музики // Буковина . – 2017. – 15 грудня .- № 51. – С. 4.

10 грудня в приміщенні Чернівецької обласної філармонії відбулась знакова культурна подія - урочистості з нагоди 25 – річчя з часу заснування академічного симфонічного оркестру, яким керує заслужений діяч мистецтв України Йосип Созанський. Про цю подію читайте на сторінках газети.
Стоян Катерина. Оркестр, якого чекають скрізь. // Буковинське віче . – 2017. – 14 грудня .- № 36. – С. 1.

У конференц - залі готельно – туристичного комплексу « Буковина» відбулось чергове , 11, нагородження лауреатів літературно- мистецької премії ім. Ольги Кобилянської. Їх нині аж 38, написано в статті, присвяченій цій події.
Джуран В.11 Ольжин церемоніал. // Буковинське віче . – 2017. – 14 грудня .- № 36. – С. 1.

У передруках збережено стилістику, орфографію і пунктуацію першоджерел.

Джерело фото. https://ukr.media/culture/251195/