«Проблеми та шляхи популяризації туристичних дестинацій Буковини»

В читальній залі Муніципальної бібліотеки ім. А.Добрянського проведено майстер-клас на тему «Проблеми та шляхи популяризації туристичних дестинацій Буковини» для студентів для ІІІ-IV курсів кафедри менеджменту і туризму Чернівецького торговельно-економічного інституту Київського національного торговельно-економічного університету. А так як основною темою був розвиток туризму саме в Чернівцях, то зрозуміло, що студентів цікавила насамперед краєзнавча література про столицю коронного краю Буковини, що є одним із пріоритетних напрямків фонду нашої книгозбірні. Увазі студентів була презентована література про історію, економіку, архітектуру Чернівців та окремих споруд, мистецтво, музику, літературу, спогади чернівчан – тобто все із життя міста, що може цікавити гостей Чернівців.
 
Студенти ділилися своїми враженнями про розвиток туризму в нашому місті, вміннями та секретами у роботі з екскурсантами, про особливості популяризації туристичних дестинацій нашого краю та основні складнощі, з якими зустрічається при організації екскурсій.
і туристичне обслуговування зокрема.
 
А також розказували про всі переваги і зауваги щодо розвитку туризму і екскурсійного обслуговування в інших містах України та Єворпи, де вони за останні роки побували і вже аналізували цю сферу бізнесу та економіки з точки зору професіоналів.
 
А так як всі студенти люблять місто, де вони живуть і навчаються, то всі однозначно дійшли спільної думки, що Чернівці місто унікальне і неповторне, його треба оберігати і належно презентувати туристам, які відвідують наше місто. І саме на цьому треба робити акцент всім туристичним агенціям і екскурсоводом зокрема. Звичайно, як небайдужі і спостережливі студенти, вони висловили багато зауваг, які ще потрібно виправити в цьому напрямку, аби місто було привабливим для туристів.
 
Своє професійне слово наприкінці зустрічі сказали їхні керівники, викладачі кафедри менеджменту і туризму Чернівецького торговельно-економічного інституту Київського національного торговельно-економічного університету кандидат економічних наук, доцент Бутирська Ірина та асистент Пенюк В.О., які власне й були ініціаторами зустрічі саме в Муніципальній книгозбірні.


Дестинація (лат. destino – "призначення", "місцезнаходження") – це географічна територія, яка є привабливою для туристів завдяки наявності унікальних або специфічних туристсько-рекреаційних ресурсівта відповідної інфраструктури, доведених до споживачів у вигляді готового туристичного продукту з метою задоволення їх найрізноманітніших потреб. Іншими словами, це місце призначення туриста, де він має реалізувати мету своєї подорожі. Сучасний Оксфордський туристичний словник за редакцією С. Медліка трактує це поняття, як країни, регіони, міста та інші території, які приваблюють туристів, є головними місцями локалізації туристичної діяльності, потоків туристів та їх витрат; місця максимальної концентрації визначних туристичних пам’яток, засобів розміщення, харчування, розваг, інших послуг та економічного, соціального і фізичного впливу туризму. (за визначенням Вікіпедії )