Культпростір Чернівців. Огляд за місцевою періодикою

08.01.2018 – 15. 01. 2018

Актуальна думка: За тиждень після коляди, напередодні Нового Року (за старим стилем) - Щедрий Вечір. За християнським календарем - це день преподобної Меланії. В народній традиції обидва свята об'єднались, і тепер маємо Щедрий Вечір або свято Маланки. Колектив Муніципальної бібліотеки ім. А.Добрянського щиро вітає Вас із цим святом. Бажаємо нехай всі плани реалізуються у Новому році.


Третій день Різдвяних свят на Центральній площі Чернівців звучали найрізноманітніші колядки: у виконанні народних колективів, церковних хорів, родинних дуетів… Детальніше читайте на сторінках періодики.

Фещук Наталія. «Майданівська колядка» у Чернівцях // Чернівці. – 2018. – 11 січня. №1-2. – С. 4.

«Буковинський календар» - це спільний проект Учбово-методичного центру культури Буковини та Управління державної служби з надзвичайних ситуацій в Чернівецькій області. Днями у центрі відбулася презентація цього унікального видання, на сторінках якого жінки немистецької професії постали у народних костюмах. Детальніше читайте на сторінках періодики.

Ватаман Діана. «цим костюмам по 100 років» // Молодий буковинець. – 2018. - Молодий буковинець. – 2018. – 12-13 січня. №4. – С. 12.

Фещук Наталія. «Дівчата, дивіться, що з нами робить народний костюм!» // Чернівці. – 2018. – 11 січня. №1-2. – С. 4.

Заслужений артист України Андрій Піддубний відзначив 80-літній ювілей. Майже 55 років він пропрацював у Чернівецькому музично-драматичному театрі. Детальніше читайте у статті Надії Будної.

Будна Надія. «Театр – це інфекція, яка не лікується» // Молодий буковинець. – 2018. – 11 січня. №3. – С. 18.

Минуло 125 років від дня народження Романа Смаль-Стоцького. Відомий мовознавець-славіст, професор, політичний діяч, дипломат, Надзвичайний посол і Повноважний міністр УНР в Берліні – він усе життя ревно боровся за розбудову української державності. Детальніше читайте на сторінках періодики.

Будна Надія. «Виринають у пам’яті прегарні Чернівці…» // Молодий буковинець. – 2018. – 12-13 січня. №4. – С. 8.

 

 
У передруках збережено стилістику, орфографію і пунктуацію першоджерел.

Джерело фото dyvys.info/2018/01/11/yak-svyatkuvaty-staryj-novyj-rik-tradytsiyi-ta-obryady/