ДИТЯЧИЙ ПОРТАЛ

Пропонуємо нашим шановним читачам – малюкам, їхнім батькам та бабусям і дідусям добірку кращих українських сайтів, які створені для дитячого розвитку і розваг. Разом із змістовною дитячою книгою електронний ресурс допоможе Вам та Вашим малюкам не заблукати в інтернет- павутинні, а швидко віднайти потрібні, цікаві і корисні для виховання дітей сторінки сайтів. Пізнавайте світ разом зі своїм малюком, введіть його у доросле життя «з допомогою і під захистом чарівних сил» доброї книги, доброї казки, доброго мультфільму та кінофільму, як пропонує це робити один із цих чарівних рекомендованих Вам сайтів. Даною підбіркою зможуть скористатись і вихователі дошкільних установ, вчителі та учні шкіл, і навіть викладачі та студентство спеціалізованих вищих навчальних закладів.
 

 

https://kazki-svitu.org.ua/- сайт для малят « Кращі казки світу» українською мовою пропонує батькам, бабусям та дідусям казки, які лікують душу і допомагають вчитись мудрості. Для цього організатори сайту рекомендують пропоновані казки читати вголос. «Народна казка завжди була невичерпним джерелом життєдайної мудрості для письменників, які черпали в них натхнення, створюючи казки авторські.»

www.megaznaika.com.ua/ - «Мега Знайка» - «кращий сайт для допитливих дітей». На сайті широко використовується інформація щодо винаходів людства, які будуть цікаві дітям, українська пісня, поезія, література, народні прислів’я та приказки, прикмети і байки. Є Веселе місто Алфавіт та Енциклопедія Чомучки. А також різні забави та ігри.
https://dity.te.ua/aha-aha - Тернопільський сайт для батьків та дітей з дитячими піснями та караоке – відео на каналі «Джерельце». Пропонуються українські пісні композиторки дитячої музики Надії Галабурди.
 

http://derevo-kazok.com.ua/- цей сайт подарує зустріч з казками улюблених і добре відомих українських та зарубіжних авторів. Казки можна на вибір дивитись, слухати, або читати. В розділі «Казкарі »можна познайомитись із творами казкотерапевта зі Львова Анни Зайцевої, Сашка Лірника, Братів Грім та письменниці із Дніпропетровська Наталії Дев’ятко.
 

http://kazkar.info/ - сайт «Казкар» зібрав казки відомих казкарів з усього світу. Серед них є казки українських письменників та казки народні. Крім казок на сайті розміщено легенди України про гори і міста, моря та річки, рослини та тварин, про козака Мамая, Довбуша та Наливайка.
 
 
http://natalyagurkina.ucoz.ua/ - сайт Наталії Гуркіної пропонує короткі дитячі казки, вірші та загадки. А також дизайн дитячих кімнат, дитячі руханки та відео-абетки і відео-колискові.
 
http://maluk.in.ua/- «Малюк» – це сайт для малят, їх батьків та педагогів спрямований на засвоєння дитиною мінімального набору знань через розвиваючі творчі ігри. Тут Ви знайдете сторінку і для учнів, і для батьків і для вчителів, кабінет виховної роботи і патріотичного виховання, інклюзивної освіти і психологічної служби. Сайт надає свою добірку розважально – пізнавальних сайтів.

    
http://www.zrobysama.com.ua – даний сайт навчить батьків та їхніх дітей з користю проводити час виготовляючи власноруч багато цікавих предметів, в тому числі подарункових листівок та вишиваних серветок.
 

http://www.levko.info - сайт для дітей та батьків «Левко» пропонує своїм відвідувачам великий вибір дитячих онлайн - ігор, лічилок, загадок, віршів, казок, розмальовок, аудіо та відео матеріалів. Тут можна віднайти поради з рукоділля та кулінарних рецептів для малечі. Сайт вагомо допоможе у підготовці сценаріїв для дитячих свят. Родзинкою сайту є колискові та «Весела школа» для дітлахів.
 
http://sonyashnik.com/- сайт на якому можна навчитись робити книгу та подивитись мультфільм, а також послухати казку і замалювати розмальовку, знайти кулінарні рецепти до свят та потішитись з дитячих жартів та анекдотів. Ще тут на дітей чекають казки, загадки, лічилки, комікси.

http://www.mamynesonechko.in.ua/ - це своєрідна абетка – логопедка, яка навчить дітлахів під час читання дотепних віршів, вимовляти правильно звуки та букви. Гра слів у коротеньких віршиках сприятиме запам’ятовуванню літер та слів. Розвиватиме пам'ять малюка, збагатить його словарний запас. Сайт «Мамине сонечко» навчить дітей та їх батьків прикрашати інтер’єр власноруч змайстрованим модним декором, шити, вишивати, плести і навіть чепуритися. Розкаже про правила безпеки малюку та батькам, порадить як годувати дітей, як готуватись до вагітності і запропонує каталог імен для новонароджених.


http://сhytanka.com.ua/ - «Читанка» - це онлайн- бібліотека, в якій зібрані дитячі книги, які не перевидаються. На сайті можна буде віднайти людей, які теж викладають у себе скани старих дитячих книг українською, колекціонують їх чи виставляють на продаж. Для певного кола читачів старі дитячі книжечки з ілюстраціями минулого сторіччя складають сьогодні велику цінність, оскільки вони характеризуються малою кількістю видуманих героїв, змістовністю та носять повчальний характер.

https://pustunchik.ua/ua - «Пустунчик» пропонує для найменших розвиваючі ігри, рухливі, ігри – онлайн, ігри для хлопчиків та дівчаток. А також розмальовки, пазли, свій кінозал з фільмами та мультфільмами, аудиотеку з піснями до свят та пісенними текстами. «Пустунчик» має свій кабінет творчості і віртуальну школу, яка крім звичних шкільних предметів вчить етикету, психології, розповідає дітям про винаходи та досягнення відомих світу людей.
 
 

http://www.nosiki.cv.ua «Нашим діткам» –це сайт для дошкільнят та тих батьків і вихователів садків, хто цікавиться раннім розвитком дитини. Тут розміщено кліпи пісень із мультфільмів та мінусовки. Інші матеріали для сценаріїв дитячих свят та ранків. Можна знайти тут і чимало дитячих книг і журналів сучасних письменників. Вірші різної тематики виставлені на сайті не лише українською, а й англійською мовами. Є тут онлайн – бібліотека, мультитека і книги з методики читання та заучування віршів.


http:// abetka.ukrlife.org/- сайт, який допоможе малюку вивчити букви та звуки рідної мови з допомогою казок, скоромовок, усмішок, загадок. Є на цьому сайті народна «Читанка» Оксани Радушинської «Намисто українських свят», яка розповідає діткам про народні та сучасні свята. «Веселою абеткою» зможуть скористатися не лише діти, а й вихователі дошкільних установ, вчителі і навіть студенти та викладачі профільних вишів.
 
 
 
http://www.clarastudio.tv/ - «Клара - студіо» - це пізнавальні історії для дітей. З Котом – мандрівником діти подорожуватимуть містами України, Карпатами та Чернігівськими печерами, потраплять в кузню і в театр, відвідають маяк і побувають в географічно - визначеному місці центру Європи. А разом із роботом – ерудитом познайомляться з планетами сонячної системи, дізнаються таємниці шоколаду та Антарктиди, а також багато іншого.
 
 
 
 

Відеопроект «З любов’ю до дітей» - це чудова збірка на ютуб каналі розвиваючих уроків, українських дитячих пісень, українських народних пісень, фізкультхвилинок, веселих розвивальних мультфільмів гарної якості, які вчать малюків пізнавати і любити навколишній світ.

Нехай чарівний світ казок і неймовірно цікавий світ розвивальних ігор допоможе Вашій дитині краще пізнати реальний оточуючий світ. А Вам, шановні батьки, бажаємо, щоб ці сайти стали в нагоді
в процесі виховання Ваших маленьких чад.
Працюймо на завтрашній день нашої країни разом!
 
Джерело фото :http://vynohradivnews.in.ua/novini/9343-ditina-kompyuter-za-proti.html

 Підготувала Галина Мурмилюк