Культпростір Чернівців. Огляд за місцевою періодикою

 22.01.2018 – 29. 01. 2018
 
Актуальна думка: Одне добре слово може зігріти протягом трьох зимових місяців, а одна добра книжка може розтопити лід у цю холодну пору року. (Японське прислів’я)


Гідним завершенням зимового циклу свят стало фольклорно-етнографічне дійство «Від Різдва Христового до Йордану», яке відбулося минулої неділі в музеї просто неба в Чернівцях уже водинадцяте. Раніше місцем проведення конкурсів колядок, вертепів, маланок і щедрівок були площі обласного та районних центрів. Детальніше читайте на сторінках періодики.
 
Токарюк Михайло. Свято шляхетних традицій // Буковина. – 2018. – 26 січня. №4. – С. 8.

 
Буковинець Михайло Грицкан на сцені вже майже одинадцять років і сьогодні впевнено каже, що ні на мить не пожалкував про обраний шлях. Детальніше читайте на сторінках газети «Буковина».
 
Хабайло Вячеслав. Кожен фініш – це шанс для нового старту // Буковина. – 2018. – 26 січня. №4. – С. 7.

 
Відбулося традиційне свято «Від Різдва Христового до Йордана». У фольклорному дійстві взяли участь 25 аматорських колективів з усіх районів, Заслужений академічний Буковинський ансамбль пісні й танцю, міський народний театр-студія «Гердан». Детальніше читайте на сторінках періодики.
 
Будна Надія. «Ніби молодію від цього» // Додаток «Місто». – 2018. – 25 січня. – С. 5.
 
Фещук Наталія. За колядки – декілька тисяч // Чернівці. – 2018. – 25 січня. №4. – С.10-11.

 
Під час театрального сезону – від листопада 1864 року до квітня 1865-го – чернівчани мали змогу побачити виступи Німецького театру. Тоді виступали відомі оперні співаки з Парижа та Лондона. Детальніше читайте на сторінках періодики.
 
Будна Надія. У Чернівцях ставили «Фауста» та «Аїду» // Додаток «Місто». – 2018. – 25 січня. – С. 6.

 
У Чернівцях представлять ексклюзивну прем’єру фільму Олесі Моргунець «Казка про гроші». Єдиний показ української казки презентує співачка Ірина Скрипникова, учасниця гурту Mavka, пісня якої стала саундтреком фільму. Детальніше читайте на сторінках періодики.
 
Презентація української казки // Додаток «Місто». – 2018. – 25 січня. – С. 8.

 
 
У передруках збережено стилістику, орфографію і пунктуацію першоджерел.

Джерело фото pogliad.ua/news/culture/yak-u-chernivcyah-prohodit-svyato-vid-rizdva-hristovogo-do-yordanu-349516
 
 
Підготувала Віолетта Онуфрійчук.