Культпростір Чернівців


29.01.2018 – 5. 02.2018

Актуальна думка:

“Калино моя, Україно! Рука грози

Сваволить в гілках твоїх – струнах, гуде бандура.

Говорить бандура про те, що жива єси

І житимеш вічно в лунких солов’яних бурях”.

І. Жиленко

 

Про наше місто у минулому можна дізнатися у статті Надії Будної. Кожен може прочитати про формування на початку ХХ століття архітектурного ансамблю віллової забудови на нинішніх вулицях Юрія Федьковича, Василя Аксенина, Олександра Суворова, Олександра Щербанюка.

Будна Надія. Райський куточок – із басейними і фонтанами // Додаток «Місто». – 2018. – 1 лютого. – С. 6.
 
 
В рамках проекту «Творці культурних Чернівців» в Муніципальній бібліотеці ім. А. Добрянського відбулася зустріч з відомим родинним дуетом "Скриня" - Заслуженими артистами України Володимиром та Марійкою Лобураками. Детальніше читайте на сторінках газети «Чернівці».

Мурмилюк Галина. «Я родом з того краю, де до мами й тата звертаються на Ви» // Чернівці. – 2018. – 1 лютого. № 5. – С. 11. 

У художньому музеї відкрилася виставка графіки Івана Балана. Більшість робіт – це ілюстрації до книг письменників. Художник прикрашав видання Івана Франка, Богдана Лепкого, Ольги Кобилянської , Юрія Федьковича. Детальніше читайте на сторінках періодики.
 
Дуняк Олена. «Привіз роботи, які збирав у майстерні 20 років» // Молодий буковинець. – 2018. – 2-3 лютого. № 10. – С. 4.
 
 
 
Балетмейстру Дарію Ластівці виповнилося б 90. Заслужений артист України Дарій Григорович Ластівка 45 років творчого життя присвятив утвердженню високого мистецтва народного танцю.

Чайка Олена. Маестро буковинського танцю // Буковина. – 2018. – 2 лютого. №. 5. – С. 4.


Співачка Брія Блессінг відвідала Чернівці з концертом «Щедрий вечір з добрим джазом». Детальніше читайте на сторінках періодики.

Фещук Наталія. «Плакати з тими, хто плаче, сміятися з тими, хто сміється» // Чернівці. – 2018. – 1 лютого. № 5. – С. 10.

Про талановиту родину Волкових, яких поєднало велике кохання наші читачі можуть прочитати на сторінках газети «Молодий буковинець».

Будна Надія. «Дихати без вас не можу» // Молодий буковинець. – 2018. – 1 лютого. № 9. – С. 14.


Наступного тижня презентуватимуть «Чернівецький вантажний альбом» Наталії Гриценко, що вийшов у «Видавництві 21». Детальніше читайте на сторінках періодики.

Фещук Наталія. Чернівці із запахом кориці // Чернівці. – 2018. – 1 лютого. № 5. – С. 9.

Першого лютого співак Павло Дворський відсвяткував 65-річний ювілей. Детальніше читайте на шпальтах періодики.

Будна Надія. «Замість ракет обрав пісню» // Молодий буковинець. – 2018. – 1 лютого. № 9. – С. 13.


У передруках збережено стилістику, орфографію і пунктуацію першоджерел.

Джерело фото http://experttur.com/ukraine/chernovickaya-oblast/201601/chernivci-tomu-shho-duzhe-krasivo.html
 
  Підготувала Віолетта Онуфрійчук